Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Josefa Roca, la segona dona que més anys ha sigut alcaldessa a la Marina Alta

Va ser alcaldessa de Murla durant quatre mandats i ahir, el dia que feia 82 anys, va tornar a l'ajuntament per a saludar el president de la diputació

Josefa Roca, de 82 anys, va tornar ahir a l'ajuntament per a saludar el president de la Diputació, Carlos Mazón

Setze anys. Ni més ni menys. Només Rosa Pérez, de Castell de Castells, que va estar 20 anys al càrrec, ha estat alcaldessa a la Marina Alta durant més temps. Josefa Roca va ser batllessa de Murla entre 1999 i 2015, any en què es va jubilar i ja no va liderar la candidatura local del PP. Josefa va fer ahir 82 anys i va tornar a l'ajuntament per a saludar Carlos Mazón, el president de la Diputació d'Alacant. Els dos es coneixen de quan Josefa era alcaldessa i Mazón diputat d'Obres. El president de l'organisme provincial va saludar de forma molt afectuosa l'exalcaldessa i va destacar que en els 16 anys que va estar al capdavant de l'ajuntament va fer "una gran tasca".

Josefa Roca ha sigut la segona l'alcaldessa més longeva de la Marina Alta. En aquesta legislatura, hi ha set alcaldes, la qual cosa trasllueix que encara queda molt de camí per a arribar a la plena igualtat en política. I això de romandre 16 anys en el càrrec sembla ara una quimera. Les actuals alcaldesses són Carolina Vives, als Poblets; Maribel Molina, a Alcalalí; Ana Sala, a Calp; Maite Pérez, a la Xara; Maria Oltra, a l'Atzúbia, i María Teresa Roselló, a Sagra.

Compartir el artículo

stats