Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

González Pons presidirà el comité organitzador del congrés extraordinari del PP

Cuca Gamarra ostentarà el càrrec de coordinadora general del partit fins a la celebració d’aquesta trobada en la qual previsiblement Feijóo prendrà el relleu de Casado

Esteban González Pons, vicepresident del Grup Popular Europeu.

El valencià Esteban González Pons serà el president del comité organitzador del congrés extraordinari del PP en el qual, previsiblement, Alberto Núñez Feijóo serà triat com a nou responsable nacional del partit. D’altra banda, Cuca Gamarra serà la coordinadora general del PP fins a la celebració d’aquest mateix congrés.

Així es va decidir ahir en la reunió que l’encara president, Pablo Casado, va mantindre amb els barons territorials del Partit Popular per a acordar la seua eixida i tancar la crisi en la qual el partit viu immers des de la setmana passada.

La reunió va començar amb una reunió personal entre Casado i Alberto Núñez Feijóo en la qual el primer li va demanar que es presentara a la presidència del PP. Posteriorment, s’hi van sumar la resta de barons territorials i es va acordar l’eixida futura de Pablo Casado com a màxim responsable del partit. En concret, un comunicat va servir per a informar que Pablo Casado no dimitiria i es mantindria com a president del PP fins a la celebració del congrés extraordinari, que tindrà lloc els pròxims 2 i 3 d’abril.

Serà aleshores quan, previsiblement, el gallec Alberto Núñez Feijóo prenga el relleu de Casado i es convertisca en el president del PP. Mentrestant, el partit estarà regit per Cuca Gamarra com a coordinadora general i pel valencià Esteban González Pons com a president del comité organitzador del congrés extraordinari.

González Pons i la guerra a Ucraïna

A Esteban González Pons, actualment eurodiputat i vicepresident del Grup Popular Europeu, la crisi del PP l’ha sorprés immers en una altra crisi més global: la de la guerra d’Ucraïna, que ha esclatat aquesta passada matinada després de la invasió russa.

Segons ha detallat el valencià en les xarxes socials, l’operació militar russa ha ocorregut just quan ell encara era a la frontera bielorussa. Esteban González Pons defensa que la invasió russa “ha de tindre conseqüències” més enllà de les purament econòmiques i adverteix que si el món no deté “el dictador Putin, la Unió Europea serà la següent”.

El tuit d’Esteban González Pons diu el següent: “La guerra ha començat a Ucraïna. Anit encara era a la frontera de Bielorússia. El temps de la indiferència ha acabat. L’agressió de Rússia ha de tindre conseqüències, i no només les econòmiques. Si no parem el dictador Putin ara, la Unió Europea serà la següent. Tots som Ucraïna”.

Compartir el artículo

stats