Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Castella i Lleó

El PP europeu qualifica l’acord amb Vox a Castella i Lleó de “trista sorpresa”

Donald Tusk, president de l’agrupació comunitària, mostra el seu desig que el pacte siga “un incident”

Donald Tusk, líder del PP europeu.

El president del Partit Popular Europeu (PPE), Donald Tusk, ha rebut com una “trista sorpresa” la notícia de l’acord entre el PP i Vox per a formar govern a Castella i Lleó i espera que siga “un incident” i no una tendència a Espanya.

“Per a mi ha sigut una trista sorpresa. Pablo Casado era una garantia personal de mantindre el Partit Popular en el centredreta i evitar aquesta classe de coquetejos amb els radicals, amb moviments d’extrema dreta com Vox”, ha dit Tusk aquest dijous a París, durant una reunió de líders del PPE prèvia a la cimera informal de caps d’estat europeus a Versalles.

En la trobada de conservadors europeus, dedicada al conflicte ucraïnés i a avaluar la postura del partit davant d’aquesta crisi i la resposta de les institucions europees, Tusk ha criticat líders de l’extrema dreta europea com Marine Le Pen, Éric Zemmour, Matteo Salvini o Viktor Orbán, pel seu tradicional suport al president rus, Vladímir Putin.

Preguntat pel pacte mitjançant el qual Vox entrarà en un govern autonòmic gràcies a un acord de legislatura amb el PP de Castella i Lleó, obrint el camí a nous pactes en el futur, Tusk ha dit que espera que siga “un incident i no una tendència en la política espanyola”.

“És un senyal molt fort per a nosaltres que hem de lluitar contra aquests desitjos de construir forces polítiques en aparença fortes però que a llarg termini suposen una capitulació”, ha advertit Tusk, ex primer ministre de Polònia i anterior president del Consell Europeu en el tancament de la trobada, en la qual també ha participat Casado com a líder del PP espanyol, càrrec que deixarà pròximament.

Compartir el artículo

stats