Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La presència de covid en les aigües residuals de València experimenta un lleuger repunt

"Gràcies a la vacunació, l'impacte s'ha reduït i no es trasllada a l'àmbit sanitari", diu Elisa Valía

Les aigües residuals continuen sent un referent per al covid.

La presència del covid-19 en les aigües residuals de la ciutat de València ha experimentat “un lleuger repunt” en les anàlisis que s'han fet en aquestes dues últimes setmanes, però “gràcies a la vacunació i a la immunitat que hem aconseguit com a grup, l'impacte s'ha reduït i no es trasllada a l'àmbit sanitari o econòmic”, ha explicat la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía. 

L'edil ha explicat que en aquesta ocasió les zones amb més incidència són l’Olivereta, Ciutat Vella, Benimàmet, l’Eixample i Quatre Carreres, que se situen per damunt de la mitjana de la resta de zones de la ciutat on es prenen mostres. 

Valía ha agraït als valencians i les valencianes “la responsabilitat que han demostrat durant la pandèmia i que ens ha permés iniciar ja una nova etapa”. Així, ha posat en valor “l'anunci del president de la Generalitat, Ximo Puig, d'eliminació de totes les restriccions que encara estaven en vigor en hostaleria, oci, establiments, esdeveniments o festivals de música o realització d'activitats físiques, excepte la prohibició de fumar a les terrasses dels establiments públics i l'obligació de portar mascareta en interiors”. 

“Gràcies a la responsabilitat i a la campanya de vacunació, amb un percentatge del 93 % de la població immunitzada, podem iniciar una nova etapa de recuperació de la normalitat”, ha exposat, alhora que ha recordat que “el virus continua present i hem de mantindre la prudència”. 

Compartir el artículo

stats