Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Calp registra un terratrémol de 2 graus de magnitud

El sisme, que els veïns no han arribat a notar, s’ha produït després de la gran aiguarrada que va inundar la ciutat

El mapa de l’Institut Geogràfic Nacional que localitza l’epicentre a Calp

Es trenca el cel i tremola la terra. No és la primera vegada que ocorre. Després d’un episodi de fortes pluges torrencials, es produeix un sisme. No ha sigut un tremolor que despertara els veïns, però la veritat és que aquesta passada matinada s’ha localitzat a Calp un moviment sísmic de 2 graus de magnitud en l’escala de Richter, segons ha informat l’Institut Geogràfic Nacional.

Ha ocorregut a les 02.09 hores. L’epicentre se situa a Calp, entre l’AP-7 i l’N-332, i a 12 quilòmetres de profunditat. Sembla que hi ha una relació clara amb l’aiguarrada de dissabte. A Calp, es van recollir, en 12 hores, més de 100 litres per metre quadrat. Els carrers es van convertir en torrents violents.

Ha passat altres vegades. A Xàbia, setmanes després de la riuada d’octubre de 2009, els veïns del cap de la Nau, una zona càrstica, van despertar-se pels tremolors de terra. Va ser un eixam de sismes.

Ara, després de l’aiguarrada de dissabte, arriba aquest sisme a Calp. No ha causat cap alarma, ja que els veïns no l’han percebut. Potser alguns residents sí que s’han estranyat que, de matinada, els gossos, que són més sensibles a aquests reajustaments geològics, bordaren, nerviosos.

És el tercer sisme que l’Institut Geogràfic Nacional registra des de l’inici de l’any fins ara a la Marina Alta. Els altres, que van ser seguits, es van produir el 8 de març al Verger i els Poblets.

Compartir el artículo

stats