Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sanitat construeix búnquers per a acceleradors lineals en hospitals d'Alzira, Elx, Gandia i València

Cadascun dels quatre espais tindrà una superfície aproximada d'entre 100 i 300 metres quadrats

Entrada principal de l'Hospital General de València.

La Conselleria de Sanitat va publicar aquest dimarts en la plataforma de contractació la licitació per 9,8 milions de la construcció de búnquers per a instal·lar-hi acceleradors lineals als hospitals de Gandia, Alzira, Elx i General de València.

Sanitat assenyala que l'import total de la licitació, dividida en quatre lots, un per hospital, ascendeix a 9.767.371,89 euros. El lot 1 correspon a la licitació del búnquer i els espais annexos de l'Hospital de Gandia, per un import de 2,5 milions d'euros; el lot 2 a l'Hospital General de València (2,2 milions); el lot 3 a l'Hospital de la Ribera (2,7 milions), i el lot 4 a l'Hospital General d'Elx (2,4 milions). Cadascun dels quatre nous espais tindrà una superfície aproximada d'entre 100 i 300 m² i albergarà un accelerador lineal de partícules.

La secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, apunta que la construcció d'aquests búnquers és "un pas molt important per a l'execució del Pla INVEAT, que significarà un canvi substancial en la qualitat de l'atenció sanitària de la ciutadania".

Andrés matisa que es tracta d'una inversió en salut, "perquè aquesta tecnologia abunda en el diagnòstic en fases primerenques de diferents malalties". També recorda que reforça l'equitat en l'accés als serveis de salut de tots els ciutadans de la Comunitat, "perquè qualsevol persona, amb independència d'on residisca, podrà accedir-hi".

Sanitat assenyala que aquests dispositius formen part del Pla d'inversions en equips d'alta tecnologia del sistema nacional de salut (INVEAT) que, amb una inversió global de 81 milions, preveu l'adquisició o renovació d'un total de 79 equipaments tecnològics d'avantguarda (tots ja en fase de licitació) emprats per al diagnòstic i tractament en estadis primerencs de patologies cròniques, oncològiques, rares o neurològiques.

Una vegada construïts, els búnquers hauran de superar diverses proves dissenyades per a certificar l'efectivitat de les obres i de les mesures de protecció.

Els serveis de radioprotecció dels departaments de salut també supervisaran el resultat final, però serà el Consell de Seguretat Nuclear el que done l'autorització definitiva per a la instal·lació i posada en marxa dels acceleradors lineals. 

Compartir el artículo

stats