Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

85é aniversari

Gernika organitzarà el I congrés sobre la memòria en el 85é aniversari del bombardeig

Prestigiosos investigadors es reuniran el 27 i 28 d’abril a la localitat biscaïna per a debatre sobre el dret a la veritat de les víctimes successos violents

El congrés ha sigut promogut dins dels actes de celebració del 85é aniversari del bombardeig de Gernika, que va tindre lloc el 26 d’abril de 1937.

El I Congrés Gernika 85 Anys. Memòria, Legislació i Historiografia reunirà els dies 27 i 28 d’abril, en aquesta localitat biscaïna, prestigiosos investigadors que debatran sobre el dret a la veritat de les víctimes de bombardejos i altres successos violents.

L’esdeveniment ha sigut organitzat per l’Ajuntament de Gernika, en col·laboració amb la Universitat del País Basc (UPV/EHU), el Centre d’Estudis Bascos de la Universitat de Nevada i l’Institut de la Memòria, la Convivència i els Drets Humans Gogora.

Entre els catorze investigadors que hi prendran part destaquen l’hispanista Paul Preston i els historiadors Ángel Viñas i Xabier Irujo, segons ha donat a conéixer aquest dimecres el consistori de Gernika en una nota.

El congrés ha estat promogut dins dels actes de celebració del 85é aniversari del bombardeig de Gernika, que va tindre lloc el 26 d’abril de 1937.

Els organitzadors han destacat que la celebració de l’esdeveniment s’emmarca dins de la necessitat d’incorporar al “discurs històric la memòria de les víctimes dels passats traumàtics i d’aquells que s’havien quedat al marge de les narratives tradicionals”.

Compartir el artículo

stats