Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PORTS

COSCO atraca a València el vaixell més gran de la naviliera amb capacitat per a 21.300 contenidors

El ‘Cosco Shipping Nebula’, que té 400 metres d'eslora i 59 de mànega, cobreix una línia entre el sud-est asiàtic i el Mediterrani

El vaixell de Cosco, atracat el cap de setmana passat al Port de València

Els megacontenidors continuen fent escala al Port de València i això que encara no està construïda la nova terminal de contenidors en l'ampliació nord del recinte del Grau. La naviliera estatal xinesa, que pertany al conglomerat estatal asiàtic que gestiona la terminal pública del recinte del Grau junt amb el seu soci Noatum Ports, ha atracat aquest cap de setmana el ‘Cosco Shipping Nebula’, de 400 metres d'eslora i 59 metres de mànega i la capacitat de transport del qual és de 21.300 TEU (unitats de vint peus de longitud, és a dir 6,1 metres). Segons ha informat la companyia marítima, aquest vaixell bat la marca del ‘CSCL Pacific Ocean’ (19.000 TEU), que va fer escala també a València a principis d'any.

El portacontenidors ‘Cosco Shipping Nebula’, construït a les drassanes xineses de Jiangnan i entregat a la naviliera asiàtica l'octubre de 2018, esdevé així el portacontenidors més gran del gegant asiàtic del transport marítim que fins hui ha operat en un port d'Espanya. El vaixell ha fet 2.000 moviments de càrrega i descàrrega.

Construït a les drassanes xineses de Jiangnan i entregat a la naviliera asiàtica l'octubre de 2018

decoration

Ruta de deu vaixells

Segons informa la naviliera, la rotació en aquest servei parteix de Xiamen i fa escales a Nansha, Hong Kong, Yantian, Cai Mep a Vietnam, Singapur, Suez, El Pireu, Hamburg, Rotterdam, Bruges, Felixstowe i València, per a tornar a Suez, Singapur i Hong Kong. I finalment es dirigirà de nou al punt de partida, el port de Xiamen. En aquesta línia Cosco té assignats 10 portacontenidors, amb capacitats que van des dels 14.000 fins als 21.300 TEU.

Suardiaz gestionarà la nova terminal ferroviària de contenidors de Cosco a Valenciaport. A més, l'Autoritat Portuària de València (APV) preveu que la construcció de les primeres naus de la ZAL arranque enguany.

Compartir el artículo

stats