Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

València Negra declara la fi de la pandèmia

Giménez Bartlett, Dolores Redondo i James Ellroy celebraran els 10 anys del festival literari

Bernardo Carrión, Jordi Llobregat i Santiago Álvarez, organitzadors de València Negra

El festival València Negra celebra els seus 10 anys amb una edició “presencial” i “multitudinària” que reunirà autors com Alicia Giménez Bartlett, Dolores Redondo, James Ellroy, John Connolly, Claudia Piñeiro o Yasmina Khadra. El certamen se celebra, enguany, del 5 al 22 de maig, una edició suposa el retorn del festival després de dos anys de pandèmia.

Una de les autores espanyoles de més èxit internacional, Dolores Redondo, torna a VLC Negra set anys després de la seua última aparició en el festival, que va tindre lloc en la tercera edició. L’escriptora navarresa ha sigut notícia recentment perquè ha venut els drets de la seua novel·la La cara norte del corazón, una preqüela de la Trilogia del Baztán, a Hollywood. En concret, a NBC Universal i David Heyman, productor de la saga de Harry Potter, que la convertiran en una sèrie.

També acudiran al desé aniversari de VLC Negra autors com Lorenzo Silva, Noemí Trujillo, Carlos Zanón, Rosa Ribas, Alicia Giménez Bartlett, Ignacio del Valle, Juana Salabert, Marina Sanmartín, Virginia Feito, Reyes Calderón, César Pérez Gellida, Elia Barceló, Félix Modroño o Leandro Pérez, entre altres.

De la mateixa manera, serà notòria la presència d’autors valencians en el festival. Silvestre Vilaplana, Jordi Colonques i Joan Canela representaran els escriptors en valencià, mentre que Bárbara Blasco, Marina Lomar i Joana Chilet són valencianes que escriuen en castellà i estaran en el festival.

El true crime també hi tindrà representació. La criminòloga Paz Velasco analitzarà diversos crims portats a la xicoteta pantalla pel programa d’À Punt L’hora fosca, en companyia del seu director de continguts, Paco Ballester, i de la periodista Teresa Domínguez.

Compartir el artículo

stats