Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Fascinat pel correfoc de Dénia

El fotògraf John Lillie retrata en un llibre el «frenesí» i la màgia de la Nit del Foc de la Festa Major

El fotògraf John Lillie mostra el seu llibre 'CorreFoc!'. | LEVANTE-EMV

Nit del Foc en la Festa Major de la Santíssima Sang de Dénia. El fotògraf John Lillie descobreix el «frenesí» del correfoc i decideix immortalitzar-lo. Capta la festa des de dins. Segueix els dimonis que s'obrin pas per la ciutat. I aconsegueix també reflectir tota la màgia d'una nit en la qual els carrers crepiten.

Aquesta experiència l'ha traslladada ara Lillie a un llibre titulat CorreFoc!, que inclou espectaculars imatges d'aquesta festa de foc, música i excitants centelles.

Una de les fotografies de John Lillie John Lillie

El fotògraf té una mirada especial. En els seus treballs anteriors, ja ha demostrat el seu mestratge per al retrat. Ara aconsegueix traslladar la seua fascinació per una festa que té molt d'alliberament. De fet, Lillie recorda que va renàixer en acabar la dictadura de Franco. Fa també en el seu llibre una mica d'història. Assenyala que la Dansa dels Diables que va donar origen al correfoc s'ha documentat en el segle XII a Catalunya. 

Aquest fotògraf britànic establit a Dénia ha fet altres estupendes sèries de fotografies com la de l'artesania dels barrets a Gata de Gorgos o la titulada Jumpology!, retrats de persones que salten.

Compartir el artículo

stats