Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Els alcaldes de la Marina Alta donen la cara pels sanitaris

Més de mil persones tornen a manifestar-se a Dénia al crit de “més sanitat i menys benefici” i “fora Ribera Salud” en el tercer dia de vaga a l’hospital i als centres de salut

Els manifestants en arribar a la Glorieta de Dénia A. P. F.

Tercer dia de vaga de la sanitat de la Marina Alta i tercera manifestació. Més de mil persones han recorregut el carrer Marqués de Campo de Dénia al crit de “més sanitat i menys benefici” i “fora Ribera Salud”. Hui ha sigut la vicepresidenta del Comité d’Empresa de Marina Salud, Patricia Pelegrí, qui ha recalcat que la negativa de la concessionària (la gestió sanitària de la Marina Alta és privada des de 2005) a millorar les condicions laborals dels seus treballadors els ha espentat a la vaga. “Hem dit prou. Prou de treballar en aquestes condicions. Prou de no poder oferir el temps que necessiten els nostres malalts”. Les males condicions laborals provoquen la fugida de professionals i el Departament de Salut de Dénia i la Marina Alta té cada vegada una plantilla més escassa.

La protesta també ha exigit més recursos per a la salut mental A. P. F.

Els manifestants, que també han recordat la precarietat de l’atenció en salut mental a la Marina Alta (només hi ha dos psiquiatres), han carregat contra Ribera Salud, el grup que des d’agost és amo únic de la concessió (va comprar les accions de DKV), i han expressat també el seu malestar amb la Conselleria de Sanitat, a la qual exigeixen que faça passar per l’adreçador la concessionària, a la qual li queden vint mesos de contracte. Després, la gestió tornarà a ser pública.

Els participants, al Quatre Cantons de Dénia A. P. F.

Els alcaldes de la Marina Alta han donat la cara clarament pels sanitaris. Hui, de nou, hi ha hagut una important representació d’alcaldes. En les protestes d’aquests dies han participat, entre altres, els de Dénia, Xàbia, Pego, Pedreguer, Ondara, Gata de Gorgos, el Poble Nou de Benitatxell, els Poblets, Xaló, Senija, el Verger, la Xara o Jesús Pobre. Sí, tots són alcaldes del PSPV i Compromís. Als del PP, allà, no se’ls ha vist el pèl, encara que aquest partit, en els plens, sí que ha votat a favor de donar suport a les reivindicacions dels sanitaris.

A la protesta de hui han assistit també els diputats de Compromís Josep Nadal i Carles Esteve. L’alcalde de Xàbia, José Chulvi, també present hui, és diputat del PSPV.

Compartir el artículo

stats