Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La calor ompli les platges en ple maig

La previsió meteorològica projecta una setmana sense pluges però molt calorosa

20

Les platges de València, gran ple previ a l’estiu F. Calabuig

L’aposta puja cada vegada més i el diumenge que marca la meitat de maig va traure milers de persones a les platges de la Comunitat Valenciana pràcticament d’un a l’altre extrem del territori, de la mateixa manera que les zones d’interior també van rebre nombrosos visitants, una vegada passades les jornades de pluges i amb l’avançament que va suposar el cap de setmana anterior. I així continuarà els pròxims dies.

Aquest diumenge es van marcar temperatures sobre els 30 graus, especialment en l’interior (Ontinyent, Utiel, Requena...), i fins i tot 31 a Xàtiva, encara que els termòmetres exposats a la solana a València també van marcar aquesta xifra. No obstant això, en la costa, els mesuradors parlaven d’uns escalons per davall, com a Gandia (27), València (25), Sagunt (24) o Cullera (23). La setmana laboral serà sinònim de camisa i aire condicionat: no hi ha més previsió de pluja que les vespertines en el nord de Castelló, quan la calor agafa força.

Incendi a Alfara de la Baronia

A mesura que avança el calendari s’acosta la temporada d’incendis forestals i, encara que les previsions parlaven d’un risc mitjà-baix, Emergències va haver de desplaçar set equips, inclòs un mitjà aeri, per a sufocar un foc a les muntanyes d’Alfara de la Baronia, que va acabar arrasant 8.000 metres quadrats de superfície. Menys del que podia haver sigut.

Compartir el artículo

stats