Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Canet anima a fer visibles les «microfòbies» que pateix el col·lectiu LGTBIQ+

L'Ajuntament ha posat en marxa una campanya en xarxes socials per a denunciar la violència subtil

L'alcalde i els edils, amb un banc de colors al·lusiu a la diversitat sexual Ajuntament de Canet

L'Ajuntament de Canet d'en Berenguer commemorarà aquest dimarts, 17 de maig, el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia dins del programa que ha preparat la Regidoria d'Igualtat.

Els actes començaran a les 12 hores amb la lectura d'un manifest a càrrec de la regidora de l'àrea, Felín Gómez, a les portes del consistori, amb el qual es condemnarà l'increment dels delictes d'odi en els últims anys per qüestions d'orientació sexual o identitat de gènere.

Durant la lectura, els alumnes dels centres educatius Les Palmeres i La Muralla desplegaran una bandera multicolor a la plaça de l'Ajuntament per a reivindicar respecte i tolerància cap al col·lectiu LGTBIQ+ i el cessament de tota mena de violència exercida contra aquest. L'esdeveniment finalitzarà amb un rap contra l'LGTBIfòbia compost per l'artista Alejandro Pedro Ponce. 

La Regidoria també ha posat en marxa una campanya en xarxes socials amb la qual es vol convidar a la reflexió i visibilitzar les «microfòbies» que les persones LGTBIQ+ han de patir en el seu dia a dia. Una acció que s'ha denominat #Això també és LGTBIfobia i que ha comptat amb la col·laboració del Departament de Joventut. Entre les frases publicades cal destacar: «Els bixesuals són uns viciosos»; «Estàs confós, quan madures decidiràs», «És una lesbiana molt femenina», «Ah, que és trans, doncs sembla una tia de veritat», “No hi tinc res en contra, però...”.

«Això també és LGTBIfòbia, molt més subtil, invisible en molts casos, però violència, que danya i agredeix un col·lectiu pel mer fet de ser diferent. Davant aquesta situació, no hem de mirar cap a un altre costat, això és un problema de tots i totes i que necessita la nostra implicació», afirmava Gómez.

Compartir el artículo

stats