Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Crisi del coronavirus

Quasi cent ingressats més per covid des de divendres

Sanitat eleva fins al 8,5 % l’ocupació de llits amb pacients covid, mentre els casos segueixen a l’alça | La Conselleria suma 14 morts més

Una sanitària prepara una vacuna contra la covid-19 JCCM

Sanitat va notificar ahir un preocupant repunt en les hospitalitzacions a causa de la covid, amb 93 ingressats més als hospitals respecte al passat divendres. Aquest dimarts hi havia 767 persones ingressades, una xifra similar a la de principis de març, mes en què la pressió assistencial va començar a baixar. La major ocupació de malalts amb covid als hospitals també es va veure constatada en l’informe del Ministeri de Sanitat, que va xifrar en quasi un 8,5 % l’ocupació de llits amb pacients covid.

Dels 767 ingressats, quaranta estan en l’UCI, quatre més que divendres, amb la qual cosa el 2,68 % de les unitats de crítics estan ocupades amb els pacients més greus.

Quant als casos, la Conselleria i el Ministeri van sumar 6.111 positius nous, dels quals 2.666 eren majors de 60 anys. Són un set per cent més de contagis respecte al dimarts anterior, jornada en què se’n van registrar 5.708. 

La incidència acumulada en majors de 60 anys se situa en 722 casos per cada 100.000 habitants

decoration

Aquests nous casos van provocar que la incidència acumulada (IA) a 14 dies en majors de 60 anys (el paràmetre que ara mesura la circulació del virus) tornara a repuntar amb un lleu ascens de 15 punts respecte a divendres, situant-se en 722 casos per cada 100.000 habitants. La Comunitat Valenciana continua estant per davall de la mitjana nacional, que es va quedar ahir en 846 casos.

Així mateix, el departament que ara dirigeix el nou conseller Miguel Mínguez va notificar 14 defuncions més per coronavirus des de l’última actualització, totes amb data de defunció en els últims 14 dies. Es tracta d’11 dones, d’entre 74 i 99 anys, i 3 homes, de 75, 83 i 88 anys. El total de decessos de la pandèmia és de 9.359 persones.

Compartir el artículo

stats