Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El turisme valencià torna a les seues xifres prepandèmia

La Costa Blanca es converteix en la primera destinació de la C. Valenciana que bat els nivells d’ocupació de 2019 en la primera quinzena de maig

Panoràmica d’una platja de Benidorm el cap de setmana passat David Revenga

Ha costat més de dos anys, però el sector turístic valencià està fregant el seu nivell d’activitat prepandèmia. De fet, segons ha informat la patronal hotelera Hosbec, els allotjaments de la Costa Blanca s’han convertit en la primera destinació que fa el sorpasso a les dades registrades en 2019. Concretament, aquesta primera quinzena de maig, s’ha registrat una ocupació hotelera mitjana del 70,3 %, 3 punts més respecte a la dada de 2019.

Malgrat que Benidorm, amb un 74,5 %, i València, amb un 78,4 %, superen aquesta ocupació hotelera en termes absoluts, aquestes dues destinacions “tenen encara camí per recórrer per a certificar una recuperació de l’activitat a nivells anteriors a la covid”, segons Hosbec. Benidorm encara té un dèficit de quasi 7 punts d’ocupació i València encara està a 5 punts de les dades de 2019.

A Castelló, l’ocupació mitjana s’ha quedat en el 58,4 % aquesta quinzena. Des d’Hosbec assenyalen que no disposen de dades comparatives de 2019, però, després de “revisar les dades oficials de l’INE d’ocupació del mes de maig”, seria una destinació amb “comportament positiu”, ja que l’estadística oficial situa l’ocupació mitjana de la destinació en un 50 % aproximadament durant el mes de maig 2019. En qualsevol cas, la patronal insisteix que aquesta tendència ha de “consolidar-se” en totes les destinacions abans de poder certificar la recuperació de l’activitat.

Impuls internacional

Els mercats internacionals van “vent en popa”, segons Hosbec, en les destinacions preferides: 57 % a Benidorm, 41 % a la Costa Blanca, 47 % a València i 14 % a Castelló. Els britànics regnen en la seua destinació estrela: a Benidorm suposen un 47 % de quota i superen àmpliament els espanyols. Amb tot, la patronal que presideix Toni Mayor insisteix que el missatge que envien les estadístiques és “molt clar” i que “la recuperació no s’ha aconseguit” encara.

Compartir el artículo

stats