Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Guerra a Ucraïna

L'expresident Bush confon Ucraïna amb l'Iraq en parlar sobre "invasions brutals i injustificades"

L'expresident dels EUA va atribuir l'error a l'edat mentre el públic esclatava en riallades

Ucraïna.-L'expresident George W. Bush confon Ucraïna amb l'Iraq en parlar sobre "invasions brutals i injustificades" EFE

L'expresident dels Estats Units George W. Bush ha confós Ucraïna amb l'Iraq en parlar sobre "invasions brutals i injustificades" durant un acte a Dallas, si bé ha corregit ràpidament el seu error i s'ha justificat afirmant que té 75 anys.

Bush ha denunciat que "les eleccions russes són manipulades" i que "els opositors polítics són empresonats o eliminats per a participar en el procés electoral". "El resultat és una absència d'un sistema de control a Rússia i la decisió d'un home de començar una invasió totalment injustificada i brutal de l'Iraq", ha agregat.

"Vull dir Ucraïna", ha matisat l'expresident. En aquest moment, Bush ha dit en veu més baixa "Iraq també", i ha afegit que "té 75 anys", entre les rialles dels presents. La Guerra de l'Iraq la va començar el mateix Bush en 2003, dos anys després dels atacs de l'11 de setembre i entre crítiques sobre l'absència de justificació i de suport internacional.

Durant el seu discurs, l'exmandatari estatunidenc ha descrit, a més, el president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, com "un tipus simpàtic" i com "el Churchill del segle XXI", segons ha recollit la cadena de televisió Fox News. "La forma en la qual els països celebren eleccions reflecteix la forma en la qual els líders tracten el seu poble, i en la qual les nacions es comporten cap a altres nacions. En cap lloc es veu més clarament que a Ucraïna", ha resolt.

Compartir el artículo

stats