Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Guerra a Ucraïna

Rússia manté la intensitat dels atacs al Donbass

Ucraïna denuncia que els russos han tornat a desplegar la divisió de sistemes de míssils balístics de curt abast a la regió de Brest, a Bielorússia

Soldats ucraïnesos a la regió de Donetsk. EP

L'exèrcit rus manté la seua ofensiva a l'est d'Ucraïna, a la zona del Donbass, on tracta de prendre el control de les regions frontereres de Lugansk i Donetsk, ambdues prorusses i que compten amb guerrilles que donen suport a aquests atacs, segons va informar l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna en la seua pàgina de Facebook.

En aquesta àrea, els russos tracten d'envoltar amb els seus atacs les poblacions de Lissitxansk i Sievierodonetsk, la qual cosa els donaria accés a la frontera administrativa de la regió de Lugansk.

Segons el comunicat castrense, en aquesta zona és on actualment es manté la major "intensitat de les hostilitats". Els russos també "disparen intensament" al llarg de tota la "línia de contacte i cap a les profunditats de la defensa" de les tropes ucraïneses en les àrees operatives de Donetsk, va assenyalar l'Estat Major.

En direcció a Khàrkiv, la segona ciutat del país, les tropes invasores centren els seus esforços a mantindre posicions: "En particular, l'enemic du a terme operacions d'assalt per a afermar-se als afores de l'oest i nord del poble de Ternova", precisa el comunicat militar.

Els militars ucraïnesos també han constatat que els russos han tornat a desplegar la divisió de sistemes de míssils balístics de curt abast (SRBM) Iskander-M a la regió de Brest, a Bielorússia, a una distància d'uns 50 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna.

"S'observa que està augmentant l'amenaça d'atacs aeris i amb míssils contra objectes ucraïnesos que podrien llançar-se des del territori de la República de Bielorússia", adverteix l'Estat Major.

"L'enemic continua aplicant tàctiques de terror contra la població civil ucraïnesa en els territoris ocupats. La situació socioeconòmica en el sud i l'est d'Ucraïna es deteriora cada vegada més", insisteixen els responsables castrenses.

Durant les últimes 24 hores, 16 atacs russos van ser rebutjats en les direccions de Donetsk i Lugansk pels ucraïnesos, que també van destruir huit tancs enemics, 22 vehicles blindats i un altre vehicle convencional.

Les unitats d'aviació de la Força Aèria i les unitats de defensa aèria de les Forces Terrestres ucraïneses van derrocar sis vehicles aeris no tripulats enemics, un míssil de creuer i van destruir 30 vehicles blindats de transport de personal.

Compartir el artículo

stats