Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Rioja

Una explosió en una planta de biodièsel deixa dos morts a Calahorra

El succés s’ha produït en la zona d’El Recuenco, prop del parc temàtic de la naturalesa Tierra Rapaz

Lloc de l’explosió d’una planta de biodièsel a Calahorra EUROPA PRESS

Dues persones han mort després de produir-se una explosió en una planta de biodièsel de Calahorra situada en la zona d’El Recuenco, prop del parc temàtic de la naturalesa Tierra Rapaz.

Segons ha confirmat la Delegació de Govern, cap a les 12.55 hores s’ha produït un avís del 112 per a informar de les explosions i, en aquests moments, la planta ja està evacuada. A més, totes les patrulles disponibles s’han mobilitzat fins al lloc del succés.

La deflagració ha produït una densa capa de fum negre que, en principi, no és perjudicial per a la població, segons el primer tinent d’alcalde de la localitat, Esteban Martínez.

La Delegació de Govern informa que en la zona hi ha 250 xiquets d’excursió, que es troben bé i que es procedeix a evacuar-los amb autobusos.

El director de Tierra Rapaz, Luis Lezama, ha detallat a EFE que els xiquets que visitaven el parc procedien de col·legis de Saragossa i Calahorra i han sigut evacuats “en temps rècord”.

Ha explicat que han arribat dos autobusos des de Calahorra per a traslladar els escolars fora de les instal·lacions, que es troben a mig quilòmetre del lloc de l’explosió.

Lezama ha indicat que hi ha prou fum en els voltants, però que no ha arribat a Tierra Rapaz, ja que el vent el trasllada en una altra direcció.

Des del Govern de La Rioja han informat que s’han desplaçat fins al lloc recursos del SERIS, Bombers del CEIS-Rioja i de Logronyo, Policia Local de Calahorra i Guàrdia Civil.

L’Ajuntament de Calahorra ha demanat a la ciutadania “que desallotgen els polígons per l’existència de risc d’explosió”. De fet, s’ha ampliat el perímetre de seguretat fins més d’un quilòmetre pel perill que les flames afecten algun depòsit limítrof.

La presidenta del Govern de La Rioja, Concha Andreu, visitarà aquesta vesprada la zona del succés.

Compartir el artículo

stats