Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Mónica Oltra dimiteix com a vicepresidenta del Consell després de la seua imputació

La vicepresidenta assegura que se'n va "per a no comprometre el canvi que es va iniciar en 2015"

Mónica Oltra anuncia la seua dimissió a la seu de Compromís. Germán Caballero

Mónica Oltra ha anunciat aquest dimarts la seua dimissió com a vicepresidenta del Consell i com a diputada a les Corts. La coportaveu de Compromís deixa la primera línia política en una roda de premsa sorpresa que ha substituït l'executiva de la formació en la qual s'anava a abordar el seu futur. 

En aquesta, escortada pels líders dels partits que conformen Compromís, Àgueda Micó (Més), Juan Ponce (Verds) i Alberto Ibáñez (Iniciativa), ha assegurat que marxa "per a no comprometre el canvi que es va iniciar en 2015". 

La fins ara número dos de l'executiu autonòmic explica que deixa el Govern Valencià per a no donar "la coartada a ningú", en referència a Puig, perquè expulse Compromís del Consell. Així, incideix en què el seu adeu s'ha produït perquè no "es revertisca el procés de canvi que es va iniciar en 2015, perquè no hi ha Botànic sense Compromís".

"No li donaré la coartada al PSOE perquè el cap del Consell expulse Compromís del govern", ha indicat Oltra, que ha criticat que mai va esperar que Puig li donara suport una vegada es confirmara la imputació, un pas judicial que va ocórrer dijous passat. 

Oltra ha assegurat amb la veu entretallada que aquest moment passarà a la història "de la infàmia judicial i mediàtica d'aquest país, que té un problema". El que més sent i el que vol evitar és que puguen guanyar "els roïns", ha dit entre llàgrimes. "Me'n vaig amb la cara ben alta sabent que s'ha comés una infàmia", ha expressat. 

També ha indicat que no ha comunicat al president de la Generalitat la seua decisió i que ho fa en aquest moment a través dels mitjans de comunicació. Oltra deixa també el seu escó a les Corts Valencianes i, per tant, perdrà la seua condició d'aforada. Diu que no necessita estar aforada "perquè la veritat només té un camí". 

Compartir el artículo

stats