Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ferrocarrils de la Generalitat se suma a la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI a València

Ferrocarrils de la Generalitat se suma a la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI a València GVA

Ferrocarrils de la Generalitat se suma a la celebració del Dia de l'Orgull LGTBI a València facilitant l'accés i el retorn a la manifestació festiva i reivindicativa prevista aquest dissabte. A més, com a novetat, els colors de la bandera de l'arc de Sant Martí il·luminaran el sostre del vestíbul de Colón, segons ha informat la Generalitat.

L'inici de la marxa reivindicativa serà a les 20 hores des del pont de l'Exposició, en la part de l'Albereda, per a creuar la instal·lació cap a la Porta de la Mar, continuar pels carrers Colón, Xàtiva i Marqués de Sotelo i concloure a la plaça de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest i tindrà lloc la festa posterior.

Des d'FGV s'anima a totes les persones que participen en els actes previstos perquè utilitzen la xarxa de Metrovalencia en els seus desplaçaments. Per a acudir al punt de partida les estacions més pròximes són Albereda, Facultats - Manuel Broseta o Colón, mentre que, una vegada finalitzat el recorregut, es troben a prop Xàtiva, Colón, Bailén o Plaça Espanya.

Amb motiu també de la celebració d'aquesta data reivindicativa, les estacions de Xàtiva i Colón, les més concorregudes de la xarxa de Metrovalencia, han incorporat la bandera de l'arc de Sant Martí a les seues instal·lacions. D'aquesta manera, les escales dels principals accessos de la primera lluiran els seus colors, i, com a novetat, aquests colors també il·luminaran el sostre del vestíbul de la segona.

El Dia Internacional de l'Orgull LGBT se celebra el 28 de juny (el dia 25 és el dissabte més pròxim a l'efemèride d'enguany) a causa de la commemoració dels disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) ocorreguts l'any 1969, i que van marcar l'inici del moviment d'alliberament homosexual.

Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i arreu del món. Es consideren els precedents de les marxes de l'Orgull LGTBI, conegut popularment com a Orgull Gai.

Compartir el artículo

stats