Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

València

El túnel de Pérez Galdós recollirà aigua de pluja i tindrà dos carrils per sentit

Hi haurà un carril bici bidireccional en la part nord de l'avinguda i es crearà un recorregut per als vianants que connectarà amb els barris pròxims

La vicealcaldessa Sandra Gómez mostra un dels panells amb el detall de la proposta per a renaturalitzar Pérez Galdós. R.L.V.

L'avinguda de Pérez Galdós ja té projecte guanyador per a la seua reforma i renaturalització definitiva. Aquesta autopista urbana insalubre i sorollosa es transformarà en un gran corredor verd que unirà el Jardí del Túria i el Parc Central, amb un gran eix de biodiversitat dotat de potents línies d'arbratge, àmplies voreres i passos de vianants diagonals. 

L'actual túnel es transformarà en un hidrodepòsit per a emmagatzemar les aigües pluvials que reba el bulevard en els episodis de pluges.

decoration

La part més nova que ofereix aquest pla -denominat "Arrels", que és el projecte guanyador del concurs convocat per l'Ajuntament de València-, és que l'actual túnel es transformarà en un hidrodepòsit per a emmagatzemar-hi les aigües pluvials que reba el bulevard en els episodis de pluges. També hi haurà un carril bici direccional, dotat d'ombra, en el costat nord de l'avinguda. El jurat, segons la vicealcaldessa Sandra Gómez, ha tingut en compte que aquesta proposta "és molt original" i "està molt treballada". 

Fitxa explicativa del nou corredor verd de Pérez Galdós. R.L.V.

"Arrels" proposa dues potents bandes d'espai públic al costat dels habitatges amb llocs de trobada. R.L.V.

L'actuació permetrà "la recuperació de l'espai públic per a les persones" i generarà "un recorregut ampli per als vianants" que connectarà aquest gran bulevard verd amb els barris pròxims.

decoration

Gómez destaca que tota l'actuació permetrà "la recuperació de l'espai públic per a les persones" i generarà "un recorregut ampli per als vianants" que connectarà aquest gran bulevard verd amb els barris pròxims. La filosofia que mou aquest projecte reforça la lluita contra el Canvi Climàtic i l'aposta per construir una València "més saludable i amigable", en paraules de Sandra Gómez.

Compartir el artículo

stats