Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Per què ha pujat el preu del meló d'Alger?

Els fruiters del Mercat Central expliquen les raons de l'encariment de la fruita d'estiu (i de tot en general)

Apetible, veritat? Però també cara Pexels / Elaine Bernadine Castro

Els venedors d'algunes de les fruiteries del Mercat Central de València consideren que l'augment del preu de les fruites d'estiu, com el meló d'Alger i el meló, s'emmarca dins d'una pujada de preus generalitzada.

"La demanda és gran i hi ha poc producte", ha explicat una de les venedores, que ha apuntat que les onades de calor han provocat la destrucció de moltes mates de melons d'Alger. "Els clients es queixen per la pujada del preu, però nosaltres també gastem el doble de llum i gasolina, està pujant tot", han comentat en una d'aquestes fruiteries.

El preu del meló d'Alger i el meló: a què es deu l'encariment?

En un d'aquests comerços, la propietària ha explicat que el quilo de meló d'Alger en aquest dilluns s'ha venut a 2,20 euros i el meló a 3 euros. "Va ploure molt durant la plantació i s'ha produït poc", ha subratllat, i espera que els preus s'arriben a estabilitzar la resta de l'estiu amb l'arribada d'una major producció d'aquesta fruita a la Comunitat Valenciana, que encara no s'ha distribuït.

"Jo crec que tot està car, encara que només diuen que està cara la fruita, és cert que barata no està, però han pujat també la gasolina i la llum, i altres productes del supermercat", ha comentat una de les venedores, que ha criticat que només es parla de l'augment de preus de la fruita i la verdura, però s'ha experimentat un encariment de molts productes.

Alguns dels consumidors que han acudit aquest dilluns al Mercat Central de València han assegurat haver notat molt més cars alguns productes. "Tot està molt car, un meló d'Alger sencer són 7 euros, i abans amb tres euros t'emportaves el meló d'Alger, tot ha pujat i jo crec que serà tot cada vegada més car, el pa també ha pujat. Si això continua així, a mitjan mes no podrem ni menjar", ha comentat una veïna.

Un altre consumidor ha lamentat que aquest augment de preus no repercutisca en les pensions de les persones jubilades. "Ens tocarà fer un règim o una dieta molt severa per a poder arribar a final de mes", ha ironitzat aquest usuari d'aquest mercat d'alimentació.

Compartir el artículo

stats