Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Fons europeus

Espanya rebrà 7.700 milions més del Next Generation pel seu menor creixement econòmic

Segons l'actualització de les dades, Espanya serà el major beneficiari de la partida de transferències, que sumarà 338.000 milions

Pedro Sánchez i Ursula Von der Leyen. VON DER LEYEN, PRESIDENTA DE LA CE, CON PEDRO SANCHEZ

Espanya rebrà 7.700 milions d'euros més en subvencions de les inicialment assignades a través del programa Next Generation EU, segons ha confirmat aquest divendres la Comissió Europea. El motiu es deu al menor creixement registrat després de l'alentiment de l'economia a conseqüència de la pandèmia de covid-19, que ha fet que Brussel·les actualitze els seus càlculs. Això significa que Espanya rebrà en total 77.234 milions d'euros en transferències a fons perdut davant dels 69.500 milions previstos inicialment.

Per a accedir als fons addicionals, no obstant això, el govern de Pedro Sánchez haurà d'enviar a l'executiu comunitari una addenda al pla de recuperació en què haurà d'explicar a quins nous informes i reformes destinarà els diners addicionals assignats per la UE en el marc del programa Next Generation EU. Segons l'actualització de les dades, Espanya serà el major beneficiari de la partida de transferències, que sumarà 338.000 milions. Per darrere se situen Itàlia amb 69.041 milions, França amb 37.458 milions, Alemanya amb 28.025 milions i Polònia amb 22.526 milions.

La quantitat afegida finalment assignada a Espanya, de 7.700 milions, ha sigut superior a la que es considerava fa algunes setmanes en fonts oficials, dins d'una forqueta entre 4.000 i 6.000 milions. 

Compartir el artículo

stats