Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Les ITV de València van tancar 2021 amb un 42 % més de beneficis, fins a 1,2 milions

L’augment dels guanys es dona per la millora interanual dels ingressos respecte al llast de la covid en 2020

Recuperació econòmica en les inspeccions tècniques de vehicles (ITV). Valenciana de Servicios, I.T.V., S.A., la societat que ostenta la concessió de la inspecció tècnica de vehicles a Vara de Quart (València), Riba-roja de Túria, Catarroja, Utiel i Llíria, va tancar l’any 2021 amb uns beneficis de més d’1,2 milions d’euros (1.264.387,34), elevant així els seus guanys un 42 % respecte a l’exercici de 2020, que va tancar en positiu amb 890.411 euros de marge.

L’evolució favorable es produeix, segons l’informe de gestió de l’exercici, gràcies a la recuperació d’un 13 % dels ingressos perduts en 2020 a causa dels efectes de la pandèmia de la covid i el confinament domiciliari que es va produir els mesos de març, abril i maig i que va llastrar la inspecció tècnica de vehicles. En aquesta línia, aclareix que es continuen mantenint les ràtios de solvència a llarg termini i de liquiditat en valors similars a 2020.

D’altra banda, i encara que no es té en compte en l’exercici, ja que va ser posterior al tancament de l’any, l’informe de la societat recull que, des del 24 de març de 2022, s’han modificat a l’alça les seues tarifes després de la sentència del Tribunal Suprem que va tombar la normativa autonòmica de 2013 que les havia baixades. L’any que ve, la Generalitat passarà a assumir aquest servei d’inspecció.

Compartir el artículo

stats