Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Compromís per Xirivella demana més protecció contra la calor per al personal municipal

La formació presenta una moció perquè l’Ajuntament implante protocols clars per a evitar colps de calor entre els qui treballen a l’exterior

El portaveu de Compromís per Xirivella. A. X.

Compromís per Xirivella presentarà dijous que ve una moció en la qual demana que l’Ajuntament implante diverses mesures per a evitar els colps de calor entre els empleats municipals que han de treballar a l’exterior.

“L’Ajuntament de Xirivella sempre ha mostrat preocupació i sensibilitat per la seguretat i la salut laboral dels seus treballadors i treballadores. Però ara el canvi climàtic obliga a concretar les mesures de protecció del personal que ha de treballar en obres i altres activitats a l’exterior, en condicions extremes”, ha explicat el portaveu de la formació municipal, Ricard Barberà. “Com han fet altres ajuntaments, la primera mesura és reunir d’urgència el comité de seguretat i salut”, han continuat des de Comprmís.

La constatació que els fenòmens atmosfèrics extrems provocats pel canvi climàtic cada vegada seran més freqüents obliga les administracions a prendre mesures de protecció dels seus treballadors i treballadores i també a vigilar l’actuació de les empreses subcontractades. En aquest sentit, Compromís per Xirivella considera necessari que l’Ajuntament “flexibilitze horaris per a evitar els treballs a l’exterior en les hores més adverses”.

“Per desgràcia, cada vegada hi haurà més onades de calor i episodis de vents extrems o de pluges intenses i l’Ajuntament s’hauria d’anar preparant; juntament amb les seccions sindicals, hauria de redactar uns protocols de prevenció que ajuden a reduir els riscos”, ha conclòs Barberà.

Compartir el artículo

stats