Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El 94 % de maltractadors atesos per programes d’intervenció no reincideix

L’objectiu dels programes d’intervenció és protegir les dones víctimes de violència i els seus fills

Prop del 94 % dels homes que finalitzen l’atenció que proporciona el programa Context d’intervenció a maltractadors, impulsat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Universitat de València, no reincideix en el maltractament contra les dones, segons la memòria d’activitat de 2021.

L’informe, que ha sigut presentat per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, assenyala que, segons les dades recollides, un 5,7 % dels homes participants en aquest programa de reeducació ha tornat a cometre algun delicte de violència contra les dones un any després de finalitzar el tractament.

Mas ha recordat que la intervenció amb homes maltractadors és un dels compromisos adquirits pel Consell en la seua lluita contra la violència contra les dones. Entre les mesures més destacades hi ha la de treballar amb els agressors en la línia de construir noves masculinitats que permeten avançar en una societat igualitària, ha apuntat la vicepresidenta.

En 2018 es va iniciar la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb l’equip del programa Context de la Universitat de València, que ha permés impulsar aquesta iniciativa, l’objectiu de la qual és previndre la reincidència i protegir les dones víctimes i els fills i filles d’aquestes, així com les futures parelles d’aquests homes.

Respecte al perfil dels participants, la majoria són homes amb una mitjana entre 41 i 43 anys, dels quals la majoria (un 75,3 %) són nascuts a Espanya. Prop del 60 % dels homes atesos tenia treball, mentre que el 40 % es trobava en situació de desocupació.

La majoria dels participants, el 53,8 %, tenia estudis primaris o no en tenia, i el 72,3 % no tenia parella en el moment d’iniciar la intervenció. El programa d’intervenció i prevenció de la violència de gènere s’estructura en tres fases, una d’avaluació i motivació, una altra d’intervenció i l’última de seguiment.

Compartir el artículo

stats