Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Mor Josep Antoni Comes, el primer director de ‘Saó’

El sacerdot i periodista va impulsar la fundació de la revista degana en valencià

Josep Antoni Comes Saó

El primer director de la revista degana en valencià Saó, Josep Antoni Comes, ha mort aquest matí a l’edat de 92 anys. Periodista i sacerdot, va ser un dels fundadors de Saó fa quasi cinquanta anys. Nascut a Pedreguer, va ser capellà durant molts anys a la parròquia de la Mare de Déu de l’Olivar d’Alaquàs, on ha passat els seus últims dies. Demà, a les 12 hores, hi haurà el funeral a l’Olivar d’Alaquàs i, després, serà enterrat a Pedreguer.

Les mostres de condolença no s’han fet esperar des del president de la Generalitat, Ximo Puig, fins al president de les Corts, Enric Morera.

Saó és la revista mensual que van fundar periodistes, sacerdots i escriptors vinculats al cristianisme progressista al final de la dictadura, i que acaba de publicar el seu número 482, dirigida ara pel periodista Vicent Boscà. Josep Antoni Comes formava part del consell de redacció de la revista.

En una entrevista en Saó realitzada per l’actual director fa quatre anys, Comes assegurava que li agradaria que la revista continuara mantenint els seus dos pilars bàsics, “cristianisme i valencianisme”.

Compartir el artículo

stats