Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PLA D’ESTALVI ENERGÈTIC

Els bars i comerços podran limitar l’ús de l’aire condicionat a 25 graus

El Govern aclareix que els 27 graus s’aplicaran amb flexibilitat i que una discoteca necessita una temperatura diferent d’una llibreria | Els comerços i establiments hauran de justificar quan no apliquen el límit de temperatura

Interior d’un local d’hostaleria EFE

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha precisat que bars i restaurants poden limitar l’ús de l’aire condicionat “al voltant dels 25 graus”, tenint en compte les recomanacions de la legislació laboral, enfront dels 27 graus que preveu el reial decret de mesures d’estalvi i eficiència energètica aprovat pel Govern.

En aquest sentit, ha aclarit que els 27 graus s’aplicaran “amb flexibilitat” i ha posat com a exemple d’això que discoteques, cuines i gimnasos necessiten una temperatura diferent d’altres espais com una llibreria.

No es pot demanar a treballadors que estan en condicions d’exercici físic important que no tinguen les condicions que el dret laboral garanteix respecte als màxims i mínims de temperatura”, ha assegurat Ribera en declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press.

Per això, els comerços i establiments hauran de justificar quan no apliquen el límit de temperatura en el termòstat, una flexibilitat incorporada en el decret llei per a protegir els drets de la salut laboral dels seus treballadors.

Ribera ha assenyalat que aquest primer paquet de mesures està pensat per a edificis d’ús públic “amb flexibilitats” segons el tipus d’activitat econòmica i el treball que s’exercisca.

Així, ha distingit els treballs sedentaris —treballar en una oficina— dels treballs actius —l’activitat en un restaurant—. “El mateix decret llei incorpora una crida que allà on hi haja espais on els treballadors hagen de desplaçar-se i tinguen un exercici físic, ha d’aplicar-se amb la flexibilitat que corresponga”, ha aclarit la ministra sobre la variació del termòstat inicial.

Compartir el artículo

stats