Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Burjassot vibra amb els pasdobles de Sant Roc

20

Festes Burjassot 2022 V. Ruiz Sancho

Caridad Guardiola i Tio Ramon, Segrelles, Fet a posta, Ragón Fález, Amparito Roca i Morenito de Valencia. Aquests pasdobles, juntament amb l’himne de Burjassot de Juan José López Laguarda, són algunes delicadeses que contenia l’extraordinari cabàs de flors que un grup d’artistes de l’Agrupació Musical Los Silos —flamant medalla d’or en el Festival de Músiques del Món de Kerkrade— va regalar a Sant Roc, en el seu segon trasllat, i a totes i tots els incondicionals del patró.

Com en reiterades ocasions han declarat des de la societat docent i musical, “la col·laboració i implicació de les diferents seccions de Los Silos en totes les manifestacions culturals i festives del municipi és constant, i aquesta, la del nostre veí Roc, és d’allò més entranyable, a més de comptar amb un gran arrelament popular”. Com va dir el poeta, “cada viatge té la seua banda sonora”.

La segona eixida del pelegrí va transcórrer des de l’església de Sant Joan de Ribera, on va pernoctar dimecres, fins a la parròquia de la Santíssima Trinitat. Allà va passar la nit de dijous. De camí al temple del barri de la Devesa de José Carsí, Sant Roc va fer parada als casals fallers de María Ros i de Lauri Volpi. En totes dues falles, que prenen nom de la soprano valenciana i del tenor italià —units en vida pel bel canto i en sagrat matrimoni—, el patró va ser rebut amb tots els honors. Traca.

Compartir el artículo

stats