Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Generalitat crea el premi Santiago Grisolía per a científics valencians

El president Ximo Puig anuncia aquest nou guardó a la seua arribada a la capella ardent

Ximo Puig a la capella ardent del científic J. M. López

La Generalitat Valenciana i la Fundació Premis Rei Jaume I crearan el premi Santiago Grisolía, que es lliurarà el 10 de novembre, Dia de la Ciència, i que tindrà dues modalitats, una per a científics valencians “consagrats” i una altra per a la trajectòria de joves valencians investigadors.

Així ho ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a les portes del Palau de la Generalitat, on s’ha obert la capella ardent del científic valencià Santiago Grisolía, mort aquest dijous als 99 anys, i a la qual han assistit les principals autoritats i representants de la societat civil valenciana.

Puig ha destacat que el guardó servirà per a “consolidar el llegat extraordinari” d’aquest “humanista” i que la distinció s’atorgarà sobre la base d’un jurat en el qual participaran les universitats públiques de la Comunitat i la Fundació Premis Rei Jaume I, “instruments que tant ha estimat Grisolía” i que ara “evidenciaran aquesta petjada permanent que ha significat” el científic valencià.

Per la seua banda, el president del PPCV, Carlos Mazón, havia proposat minuts abans que els premis dedicats a la investigació bàsica dins dels guardons Jaume I tingueren el nom de premis d’investigació Santiago Grisolía.

Mazón ha manifestat que és necessari que en els col·legis i instituts hi haja unitats didàctiques específiques sobre la seua vida, ja que són “obligacions morals” per a “mantindre el llegat” del científic.

Compartir el artículo

stats