Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Castelló ofereix atendre els xiquets a la nit perquè els pares visquen les festes

L’Ajuntament habilita per primera vegada un campament nocturn urbà en el qual els menuts podran jugar i dormir com a mesura de conciliació

Quatre xiquets a l’escola de conciliació de Pasqua. | LEVANTE-EMV

L’Ajuntament de Castelló ha preparat un servei de campament nocturn urbà per a xiquets d’entre 3 i 10 anys amb l’objectiu de permetre la conciliació familiar durant les festes de Moros i Cristians.

La iniciativa és totalment gratuïta i es durà a terme per primera vegada durant els dies 19, 22, 24 i 26 d’agost, en horari de 22 h a 8 h, a l’Escola Infantil Municipal. Els xiquets i xiquetes, inscrits prèviament a través d’un formulari, podran gaudir d’activitats, tallers i gimcanes, mentre els pares es diverteixen en el sopar popular d’inici de festes (19 agost), el concurs de disfresses (22 agost), la festa remember (24 agost) o la XXXV festa de la paella i posterior orquestra (26 agost).

L’alcalde de Castelló, Òscar Noguera, ha assenyalat que “els monitors seran els encarregats de cuidar els xiquets, mentre els pares es diverteixen durant les festes, ja que, moltes vegades, veuen reduït el seu temps d’oci”. A més, el servei també està obert a famílies de municipis pròxims que acudeixen a Castelló per a gaudir de les festes. “La intenció és que la família puga presenciar els actes que organitzem a les nits i els xiquets, per la seua banda, puguen descansar, ja que, a una certa hora, volen anar-se’n a casa”, reconeix Noguera.

El projecte s’emmarca dins d’una subvenció atorgada per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de realitzar activitats per a promoure la conciliació familiar al municipi. “Des de l’Ajuntament estem molt implicats en aquest tema i oferim diverses alternatives als pares durant tot l’any perquè els menors participen en activitats al mateix temps que els progenitors estan treballant”, explica el primer edil.

Altres iniciatives conciliadores

Al llarg de l’any, l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa diverses activitats per a permetre la conciliació entre les famílies del municipi.

Entre el 22 de juny i el 12 d’agost es va realitzar una escola d’estiu vespertina per a xiquets nascuts entre 2008 i 2019 amb l’objectiu d’afavorir l’equilibri entre la vida laboral i familiar dels veïns. A més, el programa incloïa un nou servei de reforç educatiu, en el qual els menors podien fer deures, ampliar coneixements o treballar tècniques d’estudi. Per a millorar el servei a les famílies, en aquest cas, el consistori garantia la màxima flexibilitat horària entre els usuaris.

D’altra banda, prop de 60 xiquets i xiquetes del municipi també van poder gaudir de l’escola de Pasqua del 19 al 22 d’abril a través de tallers de manualitats artístiques, jocs populars, experiments o un taller de cuina.

Finalment, al llarg de l’any, el consistori ha organitzat diverses activitats extraescolars combinades amb el programa “Dissabtes per la conciliació” amb tallers, activitats esportives i excursions per la zona.

Compartir el artículo

stats