Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Calp urgeix la CHX a desbrossar els barrancs

L’Ajuntament demana a l’empresa de subministrament d’aigua que tinga en condicions la xarxa de pluvials per a les possibles pluges torrencials

Un dels barrancs que l’Ajuntament de Calp ha demanat a la CHX que desbrosse. | LEVANTE-EMV

L’Ajuntament demana a l’empresa de subministrament d’aigua que tinga en condicions la xarxa de pluvials per a les possibles pluges torrencials

La Marina Alta mira a l’infern del foc i Calp mira al cel. La comarca no guanya per a desastres. El final de l’estiu i la tardor són ací i és època de les temudes pluges torrencials.

L’Ajuntament de Calp s’agarra al vell proverbi de val més curar-se amb salut. Per això ha instat la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) a realitzar la neteja i el desbrossament dels llits fluvials i barrancs del terme municipal.

El municipi ja sap el que és que barrancs com els del Pou Roig i el Quisi, que recullen molta aigua de torrenteres, es desborden. Va ocórrer en la riuada de 2007 i les zones baixes del municipi (les més turístiques) van estar negades durant dies. Els danys van ser milionaris.

L’episodi de pluges torrencials del passat mes d’abril també va provocar importants desperfectes a Calp. Els carrers del nucli urbà, que tenen un pendent considerable, baixaven com rius i cascades.

Ara el consistori no vol més esglais. L’alcaldessa, Ana Sala, ha donat instruccions a Aguas de Calpe, l’empresa mixta de subministrament d’aigua, perquè a partir de l’1 de setembre s’afanye a netejar i adequar tots els embornals. La xarxa de pluvials ha d’estar a punt per a recollir l’aigua de pluja.

Encara no ha acabat aquest estiu tòrrid i els pobles de la Marina Alta ja comencen a preocupar-se per les gotes fredes i les pluges torrencials. Això d’encadenar fenòmens meteorològics adversos ha esdevingut habitual. Des que va començar l’any, la Marina Alta ha patit destructives pluges torrencials a la primavera i un paorós (el major de la seua història) incendi a l’estiu.

Compartir el artículo

stats