Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Incendis de la Vall d’Ebo i Bejís

El fum dels incendis de Bejís i la Vall d’Ebo s’aprecia des de l’espai

El foc de Bejís ha calcinat 13.451 hectàrees, mentre que el de la Vall d’Ebo ha arribat a 13.116

El fum dels incendis de Bejís i la Vall d’Ebo s’aprecia des de l’espai. COPERNICUS

El fum que han generat els incendis de Bejís i la Vall d’Ebo es pot apreciar des de l’espai, segons una foto del satèl·lit Sentinel-3 del programa espacial Copernicus de la Unió Europea.

En un tuit, el programa d’observació espacial ha assenyalat que l’incendi de Bejís ha calcinat 13.451 hectàrees, mentre que el de la Vall d’Ebo ha arribat a 13.116.

Segons els mapes de Copernicus, l’incendi de Bejís va generar un núvol de fum que va cobrir quasi tota la serra Calderona i l’interior sud de Castelló i Terol. De fet, dimecres a la nit l’olor a cremat s’expandia pel litoral de València i Castelló, a més de 50 quilòmetres de la zona.

226

L’incendi de Bejís, en imatges Levante-EMV

Mentrestant, en la imatge es veu com l’incendi de la Vall d’Ebo genera un núvol un poc més reduït, ja que està ja menys actiu i el núvol de fum afecta àrees de la Marina.

En els mapes que publica el satèl·lit, s’observa com el foc de Bejís ha afectat una zona que s’expandeix des del santuari de la Cova Santa —entre Altura i Alcublas— fins a El Toro i com s’ha quedat a les portes dels nuclis urbans de Bejís, Sacañet, Teresa i Torás.

El de la Vall d’Ebo, per la seua banda, s’expandeix des dels voltants de les pedanies de Benialfaquí i Catamarruc (a Planes) fins a quasi el nucli urbà de Pego. Pel sud, va quedar prop de la Vall de Laguar i Castell de Castells.

Compartir el artículo

stats