Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Escrutini en curs

Rússia assegura que el 97 % dels votants ucraïnesos estan a favor de l'annexió

Moscou ha avançat que està preparada per a sumar aquests territoris al país

Els referèndums en les regions ocupades d'Ucraïna.

Més del 97 % dels votants en els referèndums en els territoris ucraïnesos controlats per les forces russes de l'est i el sud va donar suport a l'annexió a Rússia, segons els primers resultats de les autoritats prorusses. Amb el 16 % i el 14 % de les paperetes escrutades en les autoproclamades repúbliques populars de Donetsk i Lugansk, el 98,05 % i el 97,79 % dels votants, respectivament, es va pronunciar a favor de la incorporació d'aquests territoris a Rússia, va informar l'agència Interfax.

A la regió de Kherson, amb el 12 % escrutat, el 97,47 % dels participants va aprovar la incorporació a la Federació Russa, mentre que en la veïna Zaporíjia, amb el 20 % escrutat, el 98 % va aprovar l'entrada a Rússia. Moscou ha avançat que està preparada per a sumar aquests territoris al país. "Els nostres legisladors, els nostres òrgans del poder executiu i els nostres departaments jurídics legals ja estan llestos", va afirmar aquest dimarts el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov.

30 de setembre

Una font parlamentària russa citada per l'agència oficial russa TASS va assenyalar que "el més probable és que ja el 30 de setembre es formalitze la incorporació (a Rússia) d'aquests territoris". Ucraïna i pràcticament tota la comunitat internacional neguen tota legitimitat a les consultes, celebrades en territoris controlats per l'exèrcit rus.

L'ONU, la Unió Europea, els Estats Units i molts altres països han manifestat el seu rebuig als referèndums i han avançat que no reconeixeran els seus resultats.

El Govern de Kíiv ha deixat clar que no acceptarà els seus resultats i que tampoc canviarà la seua estratègia en el camp de batalla, en què Rússia ha patit dures derrotes en els set mesos de la seua intervenció militar tant al nord com al nord-est d'Ucraïna. "Ucraïna té tot el dret d'alliberar els seus territoris i ho continuarà fent, independentment del que diga Rússia", va dir el ministre d'Exteriors d'Ucraïna, Dmitro Kuleba.

Compartir el artículo

stats