Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Relacions internacionals

Espanya convoca l'ambaixador de l'Iran per la repressió contra les protestes al país

Albares es reuneix amb Hassan Qashqavi per a expressar la preocupació per la vulneració dels drets de les dones

El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares. EP

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha convocat aquest dimecres l'ambaixador de l'Iran a Espanya per a expressar la seua protesta per la repressió de les manifestacions i la vulneració dels drets de les dones en aquell país.

L'ambaixador de l'Iran a Espanya, Hassan Qashqavi, ha acudit a la cita amb el ministre aquest matí, hores abans que tinga lloc una protesta davant de l'ambaixada iraniana a Madrid convocada per diverses organitzacions de dones.

La responsable de rebre l'ambaixador ha sigut la secretària d'Estat i número dos del Ministeri, Ángeles Moreno, ja que el ministre es troba al Congrés dels Diputats.

El Govern va expressar aquest dimarts la seua ferma condemna per la violència exercida contra manifestants pacífics en diferents punts de l'Iran, i va exigir a les autoritats del país que es respecte i garantisca el dret de tots els seus ciutadans a expressar-se i manifestar-se "lliurement i pacíficament".

La mort de la jove Mahsa Amini fa onze dies després de ser detinguda per la policia de la moral per portar malament l'obligatori vel ha provocat fortes protestes al país, i en diferents punts del món, en les quals es demana més llibertat.

En aquests xocs han mort 41 persones, entre elles efectius de les forces de seguretat, segons l'últim recompte de la televisió estatal IRIB de fa dos dies.

Segons l'ONG Iran Human Rights, amb base a Oslo, el nombre de morts ascendeix a 76.

En un comunicat remés pel Ministeri d'Afers Exteriors, el Govern espanyol va reiterar el seu ferm compromís amb la defensa dels drets humans, i en particular amb els drets de les dones, "que han de ser respectats en qualsevol circumstància i d'acord amb els instruments internacionals de vigència universal".

Compartir el artículo

stats