Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ciclisme

El Giro 2023 arrancarà amb una contrarellotge als Abruços

La primera etapa serà una crono individual i constarà de 18,4 quilòmetres de recorregut

El Giro 2023 eixirà dels Abruços amb una crono de 18,4 km. EFE

El Giro d'Itàlia 2023 començarà el 6 de maig des de la regió dels Abruços, amb una contrarellotge individual de 18,4 km a la Costa dei Trabocchi, amb eixida des de Fossacesia Marina fins a Ortona, quasi íntegrament per carril bici, segons va donar a conéixer l'organització en l'acte de presentació celebrat al Renzo Piano Auditorium de L'Aquila.

La segona etapa, de Teramo a San Salvo, s'adaptarà als velocistes del pilot. L'endemà, els ciclistes parteixen de Vasto, abandonen la regió dels Abruços i viatjaran cap al sud. La setena etapa acabarà al Gran Sasso d'Itàlia (Campo Imperatore).

Per quart any consecutiu, els Abruços albergaran un final en alt. En les dues etapes finals anteriors, els guanyadors d'etapa, Egan Bernal en 2021 a Campo Felice i Jai Hindley en 2022 a Blockhaus, van guanyar el Giro d'Itàlia.

La presentació dels equips, que tindrà lloc uns dies abans de l'inici, es farà al centre de la ciutat de Pescara, a la Piazza Salotto.

Serà la segona vegada que el Giro d'Itàlia ix des dels Abruços. En 2001, Rik Verbrugghe va guanyar la contrarellotge de Montesilvano Marina-Pescara amb una velocitat mitjana de 58.874 km/h, que continua imbatuda.

Mauro Vegni, director del Giro d'Itàlia, va destacar la relació especial de la carrera rosa amb la regió dels Abruços, "que sempre ha sigut una terra de ciclisme".

"Les tres etapes dels Abruços seran molt pintoresques i aptes per a tots els corredors. La contrarellotge inicial travessarà la Costa dei Trabocchi, la segona etapa serà apta per a velocistes i la setena, la més interessant d'aquesta Gran Partenza, acabarà al Gran Sasso", va dir Vegni.

Compartir el artículo

stats