Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Congrés a Càceres

Pilar Alegría: “Afortunadament, l’FP hui està de moda”

La ministra d’Educació afirma que, malgrat l’augment de la demanda, Espanya encara se situa per davall de la mitjana europea en estudiants de Formació Professional

Pilar Alegría EFE

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha destacat com a repte actualitzar i modernitzar el sistema educatiu, que els joves vagen més enllà de l’ensenyament obligatori i la potenciació de la Formació Professional (FP).

Alegría, que ha intervingut en una taula redona sobre educació i empresa en el marc del 25é Congrés de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF), que ha inaugurat aquest dilluns el rei, ha assegurat que l’FP “està afortunadament hui de moda”, davant de la necessitat de tècnics mitjans en les empreses.

Però, tot i que el nombre d’estudiants d’FP s’acosta ja a 1,1 milions, amb un augment de més del 5 % respecte al curs passat, encara ens trobem per davall de la mitjana europea del 25 % dels estudiants totals, enfront del 12 % espanyol. Al seu torn, ha valorat la nova regulació de l’FP.

Alegría ha destacat la importància de la integració dels dos sistemes d’FP, cosa que permet que “cada estudiant puga constituir la seua pròpia motxilla formativa”. L’objectiu és possibilitat que cada estudiant o treballador puga anar aconseguint el nivell d’especialitat. La ministra ha subratllat també la importància que hi haja col·laboració entre les administracions i el teixit productiu.

La ministra ha intervingut en aquest debat juntament amb Rocío Hervella, presidenta de la Fundación Empresa Familiar Castilla y León; Juan José Cano, president de KPMG a Espanya, i Antonio Simoes, conseller delegat de Santander España i responsable regional a Europa, moderats per Alfonso Sesé, president de Grupo Sesé.

Compartir el artículo

stats