Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Urbanisme licita les obres per a reurbanitzar l’entorn de l’estació del Cabanyal

A Poble Nou de la Mar hi haurà un vial amb voreres amples, i a Zona Santiago, una pista de bàsquet

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha licitat les obres de dos importants projectes del barri del Cabanyal-Canyamelar amb una inversió de més de 5 milions d’euros, englobats dins de l’Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (Edusi), una inversió cofinançada amb fons europeus. El primer suposa la urbanització de tres eixos est-oest i el segon preveu la reurbanització completa de l’àrea delimitada dins de l’illa oest del barri.

“Aquests dos projectes suposaran la regeneració d’una de les zones més degradades del barri, a causa de la situació en què va quedar després del pla per a prolongar l’avinguda Blasco Ibáñez i que condemnava tota aquesta part del barri a l’enderrocament”, ha destacat la vicealcaldessa Sandra Gómez. Així, ha precisat que el primer projecte preveu la reurbanització de tres eixos que milloraran l’accessibilitat i garantiran una mobilitat activa est-oest al barri. “Amb aquest projecte es transformaran en itineraris més amables i accessibles per a connectar el bulevard de Serreria amb la trama urbana més pròxima a la mar. L’àmbit comprén els carrers Comte d’Alaquàs i Vicent Guillot (Tio Bola), Poble Nou de la Mar i Vicent Gallart Arxipreste”, ha precisat.

A Poble Nou de la Mar es projecta un vial de trànsit amb voreres àmplies i bandes d’aparcament. D’altra banda, en l’actual Zona Santiago hi haurà una xicoteta pista de bàsquet i una zona amb jocs infantils. Tindrà, també, un gran arbre central i jardineres, i una xicoteta graderia que funcionarà com a punt de trobada.

El segon projecte preveu la reurbanització completa de l’àrea delimitada pels carrers Serreria, Lluís Despuig, Martí Grajales i Sánchez Coello, és a dir, l’illa oest del barri, al costat de l’estació del Cabanyal. Els eixos nord-sud hi permetran l’accés a trànsit rodat de manera controlada i els eixos est-oest es conformaran com a vies de caràcter residencial.

Compartir el artículo

stats