Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Radars “pedagògics” en les principals avingudes de Calp

L’Ajuntament instal·larà aquests indicadors de velocitat per a conscienciar els conductors a xafar menys l’accelerador

Un dels radars “pedagògics” instal·lats a Calp Ajuntament de Calp

L’Ajuntament de Calp té previst instal·lar tres radars pedagògics en el seu terme municipal amb la finalitat d’informar els conductors de la velocitat a la qual circulen. Aquests dispositius no tenen finalitat sancionadora, sinó únicament informativa, amb l’objectiu de conscienciar els ciutadans sobre els excessos de velocitat.

S’instal·laran en les avingudes Diputació, Exèrcits Espanyols i Joan Carles I, que constitueixen l’artèria principal d’entrada i eixida al municipi. Aniran, a més, acompanyats de senyals indicatius de l’existència d’aquests radars. El primer ja ha començat a funcionar a l’avinguda Joan Carles I.

Aquests radars mesuren la velocitat i la mostren al pas del vehicle. Quan la velocitat és correcta per a la via per la qual se circule, aquesta apareixerà en el radar de color verd, acompanyada d’una cara somrient; mentre que quan s’excedisca el límit permés, apareixerà en color roig al costat d’una cara trista. Tot això, amb la finalitat que els conductors siguen conscients de la velocitat a la qual circulen i la minoren quan l’excedisquen.

A més, aquest sistema permetrà registrar estadístiques del trànsit en la zona com ara velocitats mitjanes, màximes o volum de vehicles, entre altres aspectes, la qual cosa podrà portar, en un futur, a la implementació d’altres mesures.

Compartir el artículo

stats