Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Acte de Sumar

Yolanda Díaz mostra el seu suport a l’oficialitat de l’asturià

La vicepresidenta segona del Govern explica que en Sumar defensen “un país que és plural, divers culturalment, que gaudeix d’una riquesa brutal que a vegades causa enveja als països estrangers, i que és plurilingüe”

EP

La vicepresidenta segona del Govern central, Yolanda Díaz, ha mostrat aquest divendres a Oviedo el seu suport a la reforma de l’Estatut d’Autonomia d’Astúries per a recollir l’oficialitat de l’asturià, dins d’un marc legal “absolutament pacífic i inclusiu”.

Així ho ha assenyalat en declaracions als mitjans abans de mantindre una reunió amb 40 persones dels sectors laborals asturians, dins de la seua ronda de contactes per a presentar a la regió el projecte de Sumar, i després de visitar la seu de l’Academia de la Llingua Asturiana, on ha conegut el treball de la institució i s’ha reunit amb el seu president, Xosé Antón González Riaño, i el seu secretari, Xosé Ramón Iglesias Cueva.

Preguntada per si aquesta visita era una mostra del seu suport a l’oficialitat de l’asturià, Díaz ha explicat que en Sumar defensen “un país que és plural, divers culturalment, que gaudeix d’una riquesa brutal que a vegades causa enveja als països estrangers, i que és plurilingüe”.

“Tot el meu suport a la reforma estatutària, el reconeixement a l’oficialitat i a tot el que comporta”, ha indicat la vicepresidenta, que s’ha declarat parlant de gallec i transmissora de la llengua de Rosalía de Castro a la seua filla.

“Encara que la meua filla viu a Madrid, continua parlant i estudiant en gallec. Crec que és el que hem de fer, perquè Espanya és així: diversa, plural i gaudeix d’una enorme riquesa lingüística i cultural. I això és absolutament pacífic i inclusiu”, ha sentenciat.

Compartir el artículo

stats