Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Aquest és el millor formatge artesà de la Comunitat Valenciana

El certamen ha estat organitzat per l'Ajuntament de Montanejos, la Fundació de Turisme de Montanejos i el Centre d'Artesania de la C. Valenciana

Aquest és el millor formatge artesà fet a la C. Valenciana de 2022 Levante-EMV

El millor formatge artesà de la Comunitat Valenciana de 2022 és el formatge curat de vaca de la Quesería San Antonio, de Callosa d'en Sarrià, segons la decisió del certamen organitzat per l'Ajuntament de Montanejos, la Fundació de Turisme de Montanejos i el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana.

En el certamen, celebrat en el marc de la VII Fira del Formatge Artesà de Montanejos, van triar els guanyadors de set categories diferents, i la mateixa formatgeria alacantina va obtindre també el premi al millor formatge de pasta premsada de cabra, amb el seu formatge anyenc de cabra.

Millors formatges de la Comunitat Valenciana.

Millors formatges de la Comunitat Valenciana. alicante delicatessen

La millor llet

El premi a la millor llet fermentada i quallada el va obtindre Cuajada de Masía Els Masets (la Torre d'en Besora, Castelló), i el guardó al millor formatge fresc va ser per al formatge fresc de cabra El de Sereix (Mutxamel, Alacant).

Com a millor formatge de coagulació làctica o mixta va ser triat el de cabra d'Arte Láctico (Chiva, València), i com a millor formatge de pasta premsada d'ovella l'Extramuros de Quesería Artesana Los Corrales (Almedíjar, Castelló).

En la Fira del Formatge Artesà de Montanejos van participar tretze formatgeries de la Comunitat Valenciana i sis convidades d'altres regions espanyoles, que van participar en el mercat de formatges artesans amb parades pels carrers de la localitat castellonenca.

Vins, olis i cervesa artesanal van complementar l'oferta d'aquesta fira, així com demostracions culinàries, tastos amb maridatge i unes jornades de difusió del formatge artesà i ramaderia lletera valenciana.

Compartir el artículo

stats