Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Generalitat ja ha rebut 3.180 milions de fons europeus

El president Ximo Puig destaca l’“avanç substancial” en l’arribada de les partides comunitàries a la C. Valenciana

Ximo Puig, en la reunió de treball sobre fons europeus d’aquest dilluns Levante-EMV

La Generalitat ja ha rebut 3.180 milions d’euros dels fons europeus. Aquesta és la xifra actualitzada que ha donat aquest dilluns el president Ximo Puig després de reunir-se amb el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig.

El cap del Consell ha destacat l’“avanç substancial” que suposa el volum de recursos percebuts. Segons les dades del Ministeri d’Hisenda, al juny havien arribat 2.680 milions d’euros a l’autonomia, un 10,5 % del total que el Govern central ha repartit entre les comunitats.

Puig ha insistit que l’objectiu d’aquestes partides és “frenar la recessió, ajudar l’economia i facilitar la transició econòmica” cap als dos grans eixos sobre els quals s’assignen els fons europeus: sostenibilitat i digitalització.

Reforç de plantilles

Així mateix, Puig ha anunciat que la contractació d’unes 300 persones per a reforçar la capacitat de captació de fons europeus tindrà lloc de manera imminent. Serà a partir de novembre quan s’incorporen aquests treballadors mitjançant una oferta d’ocupació gestionada per Labora.

En paral·lel, la Generalitat també prepara un cos funcionarial d’elit per a optimitzar les seues possibilitats amb els fons europeus. Més de 4.500 persones es van inscriure en aquesta borsa. Els exàmens es van celebrar l’1 d’octubre i s’està a l’espera de conéixer-ne les qualificacions.

Compartir el artículo

stats