Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Requena es mobilitza durant el mes de novembre contra la violència de gènere

VIII campanya “Requena es mou contra la violència de gènere”

Aquest dimecres 2 de novembre s’inicia en la nostra localitat la VIII campanya “Requena es mou contra la violència de gènere” que organitza la Regidoria d’Igualtat del M. I. Ajuntament de Requena.

Ho farà amb la inauguració del Passeig en Femení, a càrrec de l’alcalde, Mario Sánchez González; la regidora d’Educació i Igualtat, Isabel García Hernández, i la col·laboració de l’alumnat de l’Associació Adela Gil Crespo.

Des de l’Ajuntament de Requena, i en particular des de la Regidoria d’Igualtat i d’Educació, “es comparteix el dolor de tantes dones que pateixen aquest tipus de violència, així com dels seus familiars i amistats”.

A elles es dirigeix el suport i el compromís de no deixar de treballar fins a erradicar de la nostra societat la violència masclista que s’exerceix pel fet de ser dona.

Per tant, des de les regidories anteriorment esmentades es proposa en aquesta VIII campanya un extens programa d’activitats al voltant de “Requena es mou contra la violència de gènere”, en col·laboració amb els centres educatius a través de l’agenda educativa, així com amb diferents entitats i les associacions de dones del municipi.

En aquesta ocasió, es comptarà amb xarrades, esdeveniments de dansa, projecció de pel·lícules, tallers, videoforum, un concert, exposicions, una concentració de repulsa i la lectura del manifest commemoratiu el dia 25 de novembre.

D’aquesta manera, en aquesta edició es pretén insistir, sobretot, en la violència vicària a través del projecte “El latido de las mariposas” i a analitzar l’origen del problema amb la projecció del documental “Patriarcado, el organismo nocivo”, ja que treballar en la prevenció en l’àmbit educatiu és fonamental per a eliminar estereotips i rols diferents entre xics i xiques.

Estudis recents de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere constaten que haver treballat a l’escola el problema de la violència de gènere disminuïa el risc de ser maltractador en els xics i el risc de viure-la en les xiques.

D’altra banda, per a tota la ciutadania, el pròxim dia 6 de novembre a les 19.30 en el Teatre Principal de la nostra localitat es posarà en escena l’obra “Segaremos ortigas con los tacones”, amb entrada gratuïta, i, com és habitual, tindrà lloc el dia 26 de novembre la V edició de l’activitat “Mou-te ballant contra la violència de gènere” a càrrec de l’escola de dansa Mireia Cabau.

Finalment, des de l’Ajuntament “es vol donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat en la realització d’aquestes activitats i a les que també hi assistiran, ja que eliminar la violència sobre la dona és una prioritat”.

Compartir el artículo

stats