Suscríbete Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Mercats

L’Ibex-35 es revalora un 0,2 % i manté els 8.300 enters

El selectiu madrileny continua la senda alcista en una jornada en la qual el BCE publica les actes de l’última reunió

Un panell de l’Ibex-35 en el centre del Palau de la Borsa. EP

L’Ibex-35 ha iniciat la sessió d’aquest dijous amb una pujada del 0,2 %, la qual cosa ha portat el selectiu a situar-se en els 8.352 enters a les 9.01 hores, en una jornada festiva a Wall Street per la celebració del Dia d’Acció de Gràcies i en la qual toca el torn al Banc Central Europeu (BCE), amb la publicació de les actes de l’última reunió.

El mercat va conéixer ahir les actes de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) de les quals es desprén que els membres del Comité Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seues sigles en anglés) van argumentar en l’última reunió, que va tindre lloc a principis de mes, que “prompte” seria apropiat alentir el ritme de pujades dels tipus d’interés.

D’aquesta manera, després d’anotar-se ahir un lleuger avanç del 0,07 %, el selectiu madrileny iniciava la sessió aferrat a la quota psicològica dels 8.300 enters, en una jornada en la qual també es coneixerà l’Ifo alemany.

En els primers compassos de la sessió d’aquest dijous, les pujades més altes les anotaven CaixaBank (+0,96 %), Bankinter (+0,90 %), Aena (+0,79 %), ArcelorMittal (+0,77 %) i Sabadell (+0,74 %), mentre que en el costat contrari se situaven Red Eléctrica (-0,93 %), Grifols (-0,85 %), Enagás (-0,61 %) i Inditex (-0,16 %).

La resta de borses europees obrien a l’alça amb pujades del 0,2 % per a Frankfurt i del 0,1 % per a París, mentre que Londres perdia un 0,1 %.

Així mateix, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava en un preu de 84 dòlars, amb un descens del 0,62 %, mentre que el Texas se situava en els 77 dòlars, amb una caiguda del 0,53 %.

Finalment, la cotització de l’euro davant del dòlar es col·locava en 1,0409 “bitllets verds”, mentre que la prima de risc espanyola se situava en 98 punts bàsics, amb l’interés exigit al bo a deu anys en el 2,829 %.

Compartir el artículo

stats