Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PREMIS ÀREES MEDICOCLÍNIQUES

Líder internacional en hepatologia i trasplantament hepàtic

Marina Berenguer serà guardonada amb el Premi Prensa Ibérica a la Innovació en Medicina en les àrees medicoclíniques

Marina Berenguer, cap d’Hepatologia de La Fe. Miguel Ángel Montesinos

Cap de la Unitat d’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic de La Fe, catedràtica de Medicina a la Universitat de València (UV) i responsable del grup acreditat d’hepatologia i trasplantament hepàtic de l’IIS La Fe.

Cap de la Unitat d’Hepatologia i Trasplantament Hepàtic a l’Hospital La Fe de València, catedràtica de Medicina a la Universitat de València, coordinadora del grup del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD) i responsable del grup acreditat d’hepatologia, cirurgia hepatobiliopancreàtica i trasplantament hepàtic de l’Institut d’Investigació Sanitària IIS La Fe, Marina Berenguer, serà guardonada amb el Premi Prensa Ibérica a la Innovació en Medicina en les àrees medicoclíniques.

Marina Berenguer, com a coordinadora d’investigació de la xarxa nacional CIBEREHD, lidera un dels pocs grups d’aquest centre a València, des del qual ha participat en l’elaboració de guies de consens del tractament del virus de l’hepatitis C.

A més, Marina Berenguer és reconeguda internacionalment en el camp de l’hepatologia i té una posició internacional de lideratge en el tractament del virus de l’hepatitis C i en el trasplantament hepàtic, amb una extensa investigació que abasta treballs clínics, bàsics i translacionals.

Prova d’aquest impacte internacional és que Berenguer és presidenta electa de la International Liver Transplantation Society (ILTS).

Així mateix, compta amb contribucions intel·lectuals en més de 250 publicacions, així com en cinc llibres i 64 capítols en llibres de text.

Al seu currículum cal sumar que Berenguer ha sigut membre del comité de direcció en diferents societats nacionals i internacionals com la Societat Espanyola de Malalties Digestives (SEPD), l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Fetge (AEEH), la Societat Europea de Trasplantament d’Òrgans (ESOT), la Societat Internacional de Trasplantament Hepàtic (ILTS), l’Associació Europea de Trasplantament Hepàtic i Intestinal (ELITA) o la Societat Espanyola de Trasplantaments (SET).

Berenguer també va ser cofundadora en 2016 del Grup Espanyol de Dones Hepatòlogues (GEMHEP), així com la primera presidenta del Comité de la Diversitat (EDI Committee) dins de la Societat Internacional de Trasplantament Hepàtic (ILTS).

Compartir el artículo

stats