Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

òbit

Mor l’exfutbolista portugués Fernando Gomes, dues vegades Bota d’Or

El Porto, club en el qual Gomes figura com a màxim golejador històric, informa de la defunció als 66 anys a conseqüència d’un càncer

Mor Fernando Gomes, dues vegades Bota d’Or i millor golejador del Porto. EFE

L’exfutbolista lusità Fernando Gomes, dues vegades Bota d’Or i màxim golejador del Porto, va morir aquest dissabte als 66 anys després d’un combat prolongat contra el càncer, han informat els “dracs”.

“Amb enorme tristesa i consternació, el Club de Futbol Porto anuncia la desaparició d’un dels noms ineludibles de la seua història. Fernando Gomes, dues vegades Bota d’Or i màxim golejador blanc-i-blau, va morir aquest dissabte als 66 anys a causa d’una prolongada malaltia”, ha divulgat el Porto en un comunicat.

Tant la Federació Portuguesa de Futbol (FPF) com la Lliga lusitana i referents del panorama esportiu i polític han transmés el seu condol per la pèrdua.

Els “dracs” van recordar que Gomes, nascut a Porto el novembre de 1956, “va col·leccionar gols i títols en el seu curt recorregut en les quadrilles joves” i que “ràpidament es va transformar en un altre fins i tot més productiu en el futbol sènior”.

Es va estrenar en l’equip principal del Porto als 17 anys i amb 20 es va consagrar com el millor golejador de la Lliga en la primera de sis vegades.

Va ser cinc vegades campió nacional, una vegada campió europeu, vencedor de tres copes de Portugal, tres supercopes Cândido d’Oliveira i una europea.

Va rebre la Bota d’Or com a millor golejador d’Europa en 1983 i 1985 i “va ser amo i mestre de la samarreta amb el número 9 i el braçalet blanc-i-blau en les dècades dels 70 i 80”, ha afegit el club, que va transmetre les seues condolences a la família, amics i als seus admiradors.

En els seus vint anys de recorregut amb els “dracs” va jugar 452 partits i hi va anotar 355 gols.

“La seua experiència sobre el terreny de joc i al capdavant del departament de prospecció li van donar bagatge més que suficient per a assumir el càrrec de director de Formació dels Dracs, càrrec que va ocupar fins a l’últim dia malgrat problemes de salut”, afirma el comunicat.

Amb motiu de la mort, l’FPF ha determinat un minut de silenci en les competicions que organitze fins dilluns que ve, 28 de novembre.

Per part seua, el president de la Lliga lusitana, Pedro Proença, va publicar un missatge en Facebook en el qual va asseverar que rep amb “profunda consternació” la pèrdua de Gomes, “una figura major que el futbol, un extraordinari jugador però, sobretot, un cavaller que va marcar la vida dels que van conviure amb ell”.

“El futbol portugués perd un dels seus màxims ambaixadors, algú que ens va sensibilitzar dins i fora del camp. Quedaran els millors records de Fernando Gomes”, va afegir.

L’entrenador dels “dracs”, Sérgio Conceição, també es va acomiadar de Gomes a través de xarxes socials amb un “fins sempre” i va afirmar que “se n’ha anat un símbol” del Porto i del futbol portugués.

“Els nostres camins es van creuar molt abans del futbol. Des d’enjorn vaig aprendre a apreciar Fernando com a home. Al llarg dels anys vam mantindre una relació de molt de respecte i admiració, sumant el futbol al que ens unia”, va publicar en Instagram.

També van divulgar missatges de comiat el Benfica i l’Sporting de Portugal, entre altres entitats.

Compartir el artículo

stats