Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Compromís porta a Brussel·les les reivindicacions del sector ceràmic davant de la “inacció” de Sánchez

El síndic adjunt de Compromís, Vicent Marzà German Caballero

Compromís ha portat a Brussel·les les reivindicacions de la ceràmica de Castelló davant de la “inacció” del president del Govern, Pedro Sánchez, i reclama crèdits fiscals, estalvi en impostos lligats al gas, mecanisme RED i ajudes directes.

El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Vicent Marzà, ha participat en la reunió plenària del fòrum de la ceràmica en el Parlament Europeu, un esdeveniment anual que reuneix representants d’alt nivell de la indústria ceràmica europea amb funcionaris i responsables polítics de les autoritats nacionals i de la Unió Europea.

“Fa unes setmanes ens vam reunir amb el sector, tant amb els sindicats com amb les patronals, perquè el Govern d’Espanya es posara les piles i donara ajudes directes al sector. Hui hem vingut a les institucions europees per a traslladar la necessitat d’una actuació urgent i contundent de la ceràmica de Castelló”, ha explicat Marzà des de Brussel·les.

Ocupació i exportacions

“Volem salvaguardar els més de 27.000 llocs de treball i les famílies que depenen directament d’uns preus del gas que són insuportables i que són fruit de la invasió d’Ucraïna per part de Putin”, ha apuntat Marzà. Segons ha explicat, les propostes consisteixen en crèdits fiscals com estan fent a Itàlia; estalvi d’impostos lligats a l’increment de preu del gas; activar mecanismes RED o similars; ajudes directes i activar sobretot també la diplomàcia, “perquè decisions geoestratègiques equivocades del nostre govern han fet que es posen moltes traves a les nostres exportacions”.

L’objectiu principal de Compromís en la visita a Brussel·les és la trobada de Marzà i Baldoví amb la Direcció General d’Ajudes Estatals a la Competitivitat Empresarial, “per a propiciar la posada en marxa d’un crèdit fiscal favorable a empreses del sector ceràmic que implique reduccions d’impostos segons l’increment de la facturació en el proveïment de gas natural, com estan fent altres estats membres de la Unió Europea”.

Compartir el artículo

stats