Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Huit valencians a les portes d’entrar en el temple de l’“alta cuina”

Un dels alumnes preseleccionats.

Le Cordon Bleu Madrid ha publicat hui la llista de seleccionats que participaran en l’onzena edició del Premi Promeses de l’alta cuina. Entre totes les inscripcions rebudes, l’escola ha seleccionat un total de 50 estudiants per a accedir a la fase següent del prestigiós certamen.

Els alumnes de la Comunitat Valenciana seleccionats són: Carla Ribe Herrero i José Manuel Laparra Soler, del Mediterráneo Culinary Center; Olga Vázquez Ortega, del Centre de Formació Professional Altaviana, de València; Patricia Pérez Crespo de l’IES Miguel Hernández d’Alacant; Tania Bautista Mauri de l’Institut Dertosa; Jorge Silvestre Vilar i Víctor Ramírez Rubio, del CIPFP Costa de Azahar, i Nohaila Rokdi Rokdi, del CIPFP Benicarló, de Castelló.

En aquesta segona fase, competiran un total de 50 alumnes de 28 escoles repartides en 21 províncies de tot el territori. Andalusia amb 12 i Catalunya amb 11 candidats cadascuna són les comunitats autònomes amb més representació en aquesta edició. També seran presents en aquesta fase del certamen altres autonomies com ara Galícia, les illes Canàries, les illes Balears, la Comunitat de Madrid, Astúries, Castella-la Manxa, La Rioja, Navarra, la Regió de Múrcia i Castella i Lleó. 

11 anys impulsant els xefs del futur

Le Cordon Bleu Madrid va celebrar la primera edició del Premi Promeses l’any 2012 i, des de llavors, cada any dona suport al treball i l’esforç de l’ensenyament de les escoles de gastronomia de tot el país i premia els alumnes més destacats.

Un clar exemple ha sigut el cas del xef guanyador de la primera edició del Premi Promeses, Cristóbal Muñoz, que acaba de rebre un doble reconeixement del més alt nivell: Young Chef Award 2023 de la Guia Michelin, a més d’obtindre la distinció verda de la guia i de renovar l’estrella Michelin del restaurant que dirigeix, Ambivium, situat a Peñafiel (Valladolid).

A més, també en aquest 2022, el de Jerez Rafael de Bedoya, guanyador de la quarta edició del Premi Promeses, ha sigut premiat amb la primera estrella Michelin per al seu restaurant Aleia (Barcelona), que dirigeix juntament amb el xef Paulo Airaudo.

El Premi Promeses de l’alta cuina està dirigit a joves de fins a 25 anys que estiguen cursant l’últim any de formació en qualsevol escola espanyola de cuina. Aquests 11 anys de celebració del certamen han sigut possibles gràcies al suport de les escoles que animen els alumnes més destacats a participar per a continuar formant-se. A més, el pla de convalidacions que es va posar en marxa en 2017 permet tots els alumnes que tinguen el grau superior en Direcció de Cuina accedir a nivells intermedis dels programes.

Compartir el artículo

stats