Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ontinyent inicia l'enderrocament de les cases en la zona inundable de la Cantereria

L'actuació inclou una superfície construïda de 2.500 metres quadrats i pretén transformar la zona en un parc fluvial

Demolició d'una casa a la Cantereria (Ontinyent).

Els habitatges situats al costat del riu Clariano en la zona inundable del barri de la Cantereria d'Ontinyent, han començat a ser reduïts a enderrocs. Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de demolició del primer grup de cases expropiades per l'ajuntament en el marc del projecte que transformarà l'enclavament en un parc fluvial sense risc per a les persones. 

La iniciativa pretén respondre a l'alarma que es va generar en la zona després de l'emergència climàtica de la DANA de setembre de 2019 i la borrasca Glòria de gener de 2020, a conseqüència de la crescuda del riu. L'actuació d'enderrocament del primer grup d'habitatges inclou una dotzena d'edificis que ocupen una superfície construïda aproximada de 2.477 m2, en el perímetre que més risc d'inundació registra, catalogat com a zona A. Les construccions han sigut adquirides prèviament pel consistori després d'un procés d'expropiació acompanyat de mesures per a proporcionar una solució residencial a tots els propietaris obligats a abandonar els seus domicilis, mitjançant ajudes econòmiques o alternatives d'allotjament. 

Detall de la demolició d'un habitatge.

Els treballs de demolició, amb un termini d'execució estimat de quatre mesos, van ser adjudicats a l'empresa Valser Negocios y Contratas, SL, per 207.479 euros i comencen a fer visible el canvi històric que es produirà en el barri. El projecte, en el seu conjunt, un dels més ambiciosos que s'executaran pròximament en la capital de la Vall d'Albaida, suposa una inversió de prop de 4 milions d'euros, cofinançada al 50 % per la Conselleria d'Habitatge i l'Ajuntament d'Ontinyent, amb una aportació dels fons europeus FEDER. Entre les actuacions previstes també figura l'estabilització del talús posterior a la Cantereria. 

L'ordre de demolició programat en cada habitatge és invers al de construcció, de manera que es van derrocant els elements des de la planta alta fins a la baixa, començant amb la retirada dels equips industrials, elements classificatoris segons la materialitat per a la gestió de residus i el desmuntatge de la coberta, per a finalitzar amb l'eliminació del paviment o els fonaments de les construccions. 

El barri de la Cantereria.

Compartir el artículo

stats