L'ajuntament concedeix llicència a la Universitat Europea per a establir-se a Guillem de Castro

Aquesta entitat ja havia intentat establir-se fa cinc anys al Cabanyal, però l'ajuntament va bloquejar el projecte. El nou campus inclou l'asil de Sant Joan Baptista i un edifici nou de tres plantes

L'asil de Sant Joan Baptista i un edifici nou integraran el nou campus de la Universitat Europea.

L'asil de Sant Joan Baptista i un edifici nou integraran el nou campus de la Universitat Europea. / F. Bustamante

José Parrilla

José Parrilla

L'Ajuntament de València ha concedit llicència d'obres a la Universitat Europea per a la construcció d'un edifici de nova planta al costat de l'antic asil de Sant Joan Baptista, que fins fa uns mesos ha sigut seu de la Universitat Catòlica i que ara formarà part també d'aquest campus. El complex, situat en el número 175 del carrer Guillem de Castro, al costat de l'IVAM, es destinarà a ensenyaments universitaris oficials i cicles formatius de grau superior, segons es recull en l'expedient municipal.

La Universitat Europea ja va intentar l'any 2017 establir-se al Cabanyal, prop dels campus universitaris, però l'Ajuntament de València va bloquejar el projecte per l'oposició frontal de la formació València en Comú, marca de Podem, que temia que això afectara negativament les universitats públiques de l'entorn. En l'actualitat, l'entitat té la seu en locals de l'Albereda.

Ara, la institució acadèmica privada adquireix l'antic asil de Sant Joan Baptista i, a més, alçarà en aquesta parcel·la un edifici de nova planta amb tres altures i un soterrani, l'edifici per al qual s'ha concedit la llicència. 

El projecte inclou enderrocaments, urbanització, rehabilitació i obra nova. De fet, per a obtindre la llicència, l'expedient ha hagut d'aconseguir el vistiplau del servei de patrimoni, que ha certificat algunes possibles afeccions a l'asil, protegit patrimonialment, i al seu entorn.

Dos anys perquè estiga acabat

Segons consta en l'expedient, les obres hauran d'iniciar-se en el termini de sis mesos i finalitzar-se en dos anys a comptar des del moment de notificació de la llicència. L'ajuntament, d'altra banda, guanyarà de manera gratuïta 128 metres per a vial públic, tal com mana la llei en aquests casos.

El projecte de la Universitat Europea reforça el parc educatiu de la ciutat de València, que està vivint un autèntic boom pel que fa a l'arribada d'estudiants nacionals i estrangers, la construcció de residències per a aquests, i la posada en funcionament de nous centres educatius. En aquest cas, a més, es reforça una de les àrees amb més demanda en l'actualitat: els graus superiors de Formació Professional.

Suscríbete para seguir leyendo